- Det er ikke noe talent der ute

Dansestjernen mener det er for mye fokus på å bli kjendis.

KRITISK: Skuespiller og tidligere «Dansefeber»-vinner Adil Khan mener det er for mye fokus på det å bli kjendis i dagens samfunn.  Foto: Per Ervland/Seher.no
KRITISK: Skuespiller og tidligere «Dansefeber»-vinner Adil Khan mener det er for mye fokus på det å bli kjendis i dagens samfunn. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
Adil Khan snakker om skuespillerdrømmen, underholdningsbransjen og kjendisstatusen nederst i saken!

SEHER.NO:  Adil Khan (27) ble rikskjendis over natten da han vant norske «Dansefeber» for fire år siden.

I ettertid har 27-åringen hatt stor suksess som danser, både i inn og utland. I tillegg har han hatt flere sentrale roller i både teaterstykker, samt danseoppsetninger her hjemme.

Rett før sommeren kunne imidlertid Khan avsløre overfor Seher.no at han hadde lagt dansekarrieren på hylla som følge av skader, og at han planlegger å satse for fullt på en skuespillerkarriere. 

Til våren blir dansestjernen å se i hovedrollen i NRKs nye dramasatsing «Taxi», og i høst har han en av rollene i forestillingen «Trollbyen» på Oslo Nye.

Tross suksessen, ser det ikke ut til at stjernestatusen har gått 27-åringen til hodet. Og da Seher.no snakket med ham på pressevisningen av «Trollbyen» i forrige uke, innrømmet han at han gjerne vil fortsette arbeidet som skuespiller, men at han setter svært høye krav til seg selv.

 - Jeg må klare å levere varene. Jeg må være god nok. Det er det jeg synes er så problematisk i dag. Folk er så sinnssykt gira på å bli kjendiser. Det er ikke noe evner. Det er ikke noe talent der ute. Folk gjør alt for å bli kjent. Jeg synes man må ha jobbet litt hardt for det, sier Adil til Seher.no.
 
Fortjener du den suksessen du har i dag?

- Jeg vet at jeg har jobbet hardt som danser, og det har ikke vært en lett vei. Men jeg føler at man virkelig må kjempe for det man driver med. Og får man suksess på veien, så er det en bonus. Men folk glemmer talentdelen, de går rett på det med å bli kjent, sier han.

Siden «Dansefeber»-seieren i 2004, har Khan blitt en ettertraktet mann, og gjenkjennes som regel hvor enn han går. Likevel ser ikke 27-åringen på seg selv som en «kjendis». 

- Jeg klarer ikke se på meg selv som en kjendis. Jeg blir jo støtt og stadig invitert på rød løper og sånne ting, men det livet der takler jeg ikke. Jeg fikser ikke å være i media og ikke ha noe å snakke om. Jeg har ikke et behov for å holde meg i media. Men det er mange som har det, som bare klorer seg fast, sier han.

- For meg handlet det om å være best i det jeg drev med, og det var jeg. Det har åpnet masse dører for meg, og jeg er supertakknemlig og har lyst til å lære av det. 

- Men det er jo en tøff bransje?

- Ja, og det kjente jeg på i LA. Folk gjør hva som helst for å få jobber, og det beynner jeg å se her også. Det er veldig spisse albuer og folk er veldig konkurranseinnstillt. Men det er også bra. Det er sånn man skaper kvalitet fordi folk blir bedre. Men jeg håper vi klarer å beholde roen i Norge.  Først må vi være gode mennesker, deretter kan vi være artister, kunstnere og underholdere. Hvis du er en asshole driter jeg i om du er verdens beste skuespiller, sier han.

«Trollbyen» hadde premiere på Oslo Nye Hovedscenen 21. oktober. Les mer om forestillingen her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Dette var ikke planlagt

Adil Khan snakker om skuespillerdrømmen, underholdningsbransjen og kjendisstatusen nedenfor:[obj:media:9120]