- Det er ikke greit å tulle med dette

Jo Benkow mener «Brille»-gjengens jødevitser går langt over streken.

OVER STREKEN: Tidligere stortingspresident Jo Benkow synes Atle Antonsen og resten av «Brille»-redaksjonen går for langt med sine jødevitser. Foto: Scanpix
OVER STREKEN: Tidligere stortingspresident Jo Benkow synes Atle Antonsen og resten av «Brille»-redaksjonen går for langt med sine jødevitser. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere stortingspresidenten Jo Benkow sier til Dagbladet at han synes komikerne Atle Antonsen, Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Tore Sagen går over streken med sine jødevitser i det nye NRK-programmet «Brille».

– Det er ikke greit å tulle med dette. Jeg har ikke særlig sans for det, og syns heller ikke det er nødvendig. Jeg setter ikke stor pris på dette, sier Jo Benkow - som selv er av jødisk slekt - til avisen.

Han får støtte av blant annet postdoktor ved SosialantropologiskInstitutt ved UiO, Thorgeir Kolshus.

– Det de gjør er nesten greit, derfor er det også vanskelig å kritisere. Dette er skummelt fordi det er med på å forskyve hva vi syns er greit og ikke, sier han til avisen.

Atle Antonsen skriver imidlertid i en melding til Dagbladet at han ikke er enig i at komikerne går for langt i sine vitser om etniske minoriteter.

«(...)Vi har åpenbart latt alle mulige grupperinger av forskjellige religioner og minoriter slippe altfor billig unna altfor lenge.

Så lenge at noen stakkarer altså forsøker å analyserer en slags nedlatende og sjikanerende holdning ut av selv den platteste vits eller den tynneste suppe av et harmløst poeng tatt fra toppen av hodet og servert av oss og meg i «Brille».

Jeg er flau over at når jeg først skal beskyldes for å sjikanere noen, ikke hadde et mye drøyere, friskere og mer raffinert poeng slå i bordet med, enn det jeg fikk ut av meg i «Brille»(...)», sier han blant annet til avisen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Er ikke lenger flau over utseendet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer