DRAMATISK: Forrige uke forsøkte en innbruddstyv å komme seg inn i huset til kjendiskokken Jamie Oliver. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Forrige uke forsøkte en innbruddstyv å komme seg inn i huset til kjendiskokken Jamie Oliver. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jamie Oliver:

- Det er ikke en situasjon du ønsker å havne i

Kjendiskokken tok grep da noen forsøkte å bryte seg inn i huset hans.

Publisert

Forrige uke forsøkte en mann å bryte seg inn i huset til kjendiskokken Jamie Oliver (43) nord i London.

43-åringen, hans kone Juliette og deres fem barn var alle hjemme da hendelsen fant sted, ifølge BBC.

Politiet har bekreftet til nettstedet at de ble tilkalt etter at det som ble beskrevet som en agressiv mann hadde forsøkt å komme seg inn i en rekke hus i området.

De kan også meddele at mannen ble anholdt av medlemmer av offentligheten før politiet omsider kom til stedet og arresterte ham.

- Sprintet etter mannen

Flere vitner hevder at det var den profilerte kokken som fakket tyven.

Han skal ifølge Mirror ha hørt at det var mye oppstyr i nabohuset, og gikk ut for å undersøke hva som foregikk.

- Før han visste ordet av det var han ansikt til ansikt med innbruddstyven, som var i ferd med å bryte seg inn i huset, har en kilde fortalt til nettstedet.

- Jamie sprintet etter mannen nedover gaten og tok ham omsider igjen, før han la ham i bakken, legger kilden til.

STOR FAMILIE: Jamie Oliver og familien var hjemme da en tyv forsøkte å ta seg inn i huset deres. Her er de avbildet sammen i 2016. Foto: NTB Scanpix
STOR FAMILIE: Jamie Oliver og familien var hjemme da en tyv forsøkte å ta seg inn i huset deres. Her er de avbildet sammen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da BBC mandag snakket med 43-åringen, var han tydelig berørt av hendelsen som skjedde forrige uke.

Han gikk ikke i detalj på hva som skjedde eller bekreftet at det var han som til slutt fikk tak i den frekke tyven, men hadde følgende å si:

- Det er ikke en situasjon du har lyst til å havne i. Det var det det var, og alt endte bra, sa han.

BLE UTFORDRET: Da stjernekokk Jamie Oliver gjestet talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» ble han og kjendisbonde Jimmy Doherty utfordret til å lage et treretters måltid på tre minutter. Vis mer Vis mer

- Modig og uselvisk

Innbruddstyven ble tatt med til politistasjonen, der han senere ble løslatt. Det er ikke kjent hvorfor han slapp fri, men det kan være fordi det manglet bevis eller fordi mannen hadde mentale problemer, ifølge BBC.

Selv om innbruddstyvens handlinger ikke fikk de store konsekvensene, er beboerne i området takknemlige for kjendiskokkens innsats.

- Det var en modig og uselvisk ting å gjøre. Alle er veldig takknemlige for hans raske tenkning og mot, har en nabo uttalt til Mirror.

Trakassert

Til tross for at 43-åringen denne gangen løp etter en gjerningsmann, har han tidligere opplevd å bli jaget nedover gaten selv.

I et nylig intervju med PA, gjengitt av The Independent, kunne Jamie fortelle at flere var kritiske da han på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet var med på å skape en endring i forventningene til mennenes bidrag i hjemmet.

SUKSESS: Jamie Oliver har gjort stor suksess som kokk, både på tv og i restaurantbransjen. Her avbildet under en tv-opptreden tidligere denne måneden. Foto: Ken McKay / REX / Shutterstock
SUKSESS: Jamie Oliver har gjort stor suksess som kokk, både på tv og i restaurantbransjen. Her avbildet under en tv-opptreden tidligere denne måneden. Foto: Ken McKay / REX / Shutterstock Vis mer

Da han som 23-åring viste britiske kvinner at om han kunne klare å lage mat til kona og til vennene deres, var det ingen grunn til at deres egne menn ikke også skulle kunne klare det, fikk det sterke reaksjoner.

- Hvis man ser tilbake i avisene fra den tiden, menn hatet meg i to år, og jeg ble både jaget og slått enkelte ganger. Jeg opplevde masse trakassering. Menn hatet meg virkelig, sa han i intervjuet.

LES OGSÅ: - Hun legger mye energi ned i arbeidet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer