Gisle Agledahl:

- Det er hjerteskjærende

Terroren i Oslo har satt spor i TV-profilen.

HYLLER TV-KOLLEGAER: Gisle Agledahl skryter av flere TV-profiler for å ha utvidet boksene. Foto: Terje Bendiksby / NTB
HYLLER TV-KOLLEGAER: Gisle Agledahl skryter av flere TV-profiler for å ha utvidet boksene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

25. juni var for mange en dag for feiring av Pride og kjærligheten.

Det ble imidlertid avbrutt av en skyteepisode ved utestedene Per på hjørnet og London Pub. Sistnevnte er et kjent samlingssted for skeive.

To personer mistet livet.

Hendelsen var naturligvis noe som satte spor hos mange. Deriblant «Bloggerne»-profilen Gisle Agledahl (32).

- Det er hjerteskjærende

Når Se og Hør møter Agledahl på pressetreff for den nyeste sesongen av «Bloggerne», åpner han seg om innspillingenstiden.

- 2022 er jo et år som jeg ikke vil gi 10/10 for menneskehetens del. Det har vært krig og invasjon, fortsatt pandemi, skeive har blitt skutt etter i Oslo. Økonomisk nedgangstid...

AVSLØRER: Gisle Agledahl, kjent fra «Jævla homo» på NRK, avslører at han flytter til New York. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

- Det har vært et forferdelig år, oppsummerer 32-åringen.

Terroren i Oslo har satt i gang flere refleksjoner hos realitystjernen.

- Det er hjerteskjærende å få meldinger fra folk som har tatt sine første steg i å bli trygge i seg selv, som får den tryggheten revet fra seg, forteller han, og utdyper:

- Jeg tror vi er veldig mange som har brukt mye tid, energi og krefter på å klare å være trygge. Det er dessverre fortsatt en stor del av det å være skeiv. At det blir revet vekk for mange, eller å bli satt tilbake litt i den prosessen, er så uendelig trist.

Han mener hendelsen har vært en påminnelse for mange om viktigheten med å være synlig.

KREFTFRI: Morten Hegseth kom på Elle-gallaen rett fra legebesøk og forteller hvorfor. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Celina Morken. Vis mer

- Og vise at vi vil være et land der det er plass til alle. Jeg har følt så utrolig sterk kjærlighet og stolhet over å være skeiv, også etter det som skjedde, fordi det er noe med å bare kjenne på at vi må gå gjennom så mye også klarer vi likevel å være her og være oss selv.

Heier på Morten Hegseth

Han trekker fram «Skal vi danse»-dommer Morten Hegseth (36) som satte sinnet i kok for mange da han brukte en diamantkrone under sending.

- Det burde være så uvesentlig og ikke ha noe å si, men at det provoserer så mange, det er noe skremmende der, mener Agledahl.

- Også blir jeg veldig stolt når man likevel tar den plassen og pusher litt. Ved å gjøre det, så skaper han rom for så mange andre til å ha på seg det de har lyst til, om det er en krone eller noe annet.

Dette gjelder også for ikke-skeive som bryter med kjønnsnormer, mener Agledahl.

Deriblant TV-profil Safari Shabani (25) som opplevde å bli overfalt for å bruke øredobber og neglekakk tidligere i år.

- Det er noen kjønnsuttrykk som provoserer, som gjelder veldig mange skeive også.

Det har fått «Bloggerne»-profilen til å ta grep.

MASSESKYTING: VGTV-profil Morten Hegseth om hendelsen utenfor utesteder i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

- Etterpå skal jeg ta hull i øret! Jeg er usikker på om jeg kler det, ler 32-åringen.

- Men jeg synes det er viktig å åpne mer rommet for at man skal være akkurat den man har lyst til å være, uavhengig om det bryter med kjønnsnormer eller andre normer.

- Det er ingen jeg har større respekt for eller heier mer på enn de som skiller seg ut, normbryterne, de gjør rommet så stort for mange andre.

LES OGSÅ: Om alkohol: - Jeg mistet kontroll

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer