Britney Spears:

- Det er hjerteskjærende

Den nye dokumentaren om Britney Spears' liv skaper reaksjoner. Nå støtter flere Hollywood-stjerner artisten.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det blitt skrevet mye om den nye dokumentaren «Framing Britney Spears».

Dokumentaren, som kom ut i helga, er produsert av The New York Times og følger Britney Spears' (39) vei til berømmelse.

Dokumentaren gjør også et dypdykk inn i stjernens rettspålagte vergemål og måten hun ble behandlet på av mediene fra tenåring til voksen.

Spears er for tiden involvert i en juridisk kamp mot faren, Jamie Spears (68), som har hatt en sentral rolle i vergemålet hennes siden 2008. Popstjernen har gjort det klart at hun ikke lenger ønsker at faren skal ha ansvaret for økonomien hennes, og fjoråret bød derfor på en rekke møter i retten på bakgrunn av dette.

VIL FJERNE FAREN: Det siste året har Britney Spears vært involvert i en juridisk kamp mot faren sin. Her er hun avbildet med kjæresten Sam Asghari. Foto: Janet Gough / Pa Photos / NTB.
VIL FJERNE FAREN: Det siste året har Britney Spears vært involvert i en juridisk kamp mot faren sin. Her er hun avbildet med kjæresten Sam Asghari. Foto: Janet Gough / Pa Photos / NTB. Vis mer

Neste rettsmøte om vergemålet skal finne sted 11. februar.

I kjølvannet av dokumentaren har nå flere av stjernene uttalt seg ved å oppfordre fansen til å se dokumentaren. De viser også sin støtte ved å påpeke at de står i solidaritet med popstjernen.

Det melder flere medier, deriblant CNN og Entertainment Tonight.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

- Tortur

Artist Miley Cyrus (28), «Sex and the City»-stjernen Sarah Jessica Parker (55) og sangeren Bette Midler (75) er bare noen av stjernene som støtter «Toxic»-sangeren.

Både Parker og Midler har delt hvert sitt Twitter-innlegg med emneknaggen #FreeBritney.

Emneknaggen har gått viralt de siste årene og ble startet av en gruppe av popstjernens fans, som hevder at Spears' far kontrollerer, manipulerer og utnytter datteren - og hennes mentale helse. Han har selv hevdet at dette er en vits.

Skuespiller Valerie Bertinelli (60) er også blant dem som uttaler seg om dokumentaren. På Twitter beskriver 60-åringen dokumentaren som «et slag i magen».

TURBULENT LIV: Britney Spears avbildet i mai 2008, på vei fra en rettshøring om foreldreretten for sønnene hennes. Foto: Gabriel Bouys/ AFP/ NTB
TURBULENT LIV: Britney Spears avbildet i mai 2008, på vei fra en rettshøring om foreldreretten for sønnene hennes. Foto: Gabriel Bouys/ AFP/ NTB Vis mer

«Så mange forferdelige menn/igler i livet hennes», skriver Bertinelli, før hun ramser opp en liste over alle menneskene hun refererer til.

Miley Cyrus på sin side benyttet opptredenen sin i anledning Super Bowl, som fant sted natt til mandag, til å uttale følgende fra scenen:

«Vi elsker Britney».

Artist og låtskriver Hayley Williams (32) raser også fra seg på Twitter etter å ha sett dokumentaren.

«Ingen artist i dag vil måtte tåle den torturen som medier, samfunnet og kvinnehatere har påført henne. Samtalen om bevissthet rundt mental helse, kulturelt sett, ville aldri vært der den er i dag uten den forferdelige prisen hun har betalt», lyder innlegget.

- Hjerteskjærende

Talkshow-vert og journalist Tamron Hall (50) mener at det er en underdrivelse å kalle dokumentaren hjerteskjærende.

Dokumentaren ble for øvrig også diskutert under «The Talk» tidligere denne uka, hvor det ble snakket om måten Spears ble behandlet på av mediene opp gjennom karrieren. De tok blant annet opp et beryktet intervju med Diane Sawyer (75) fra 2003.

- Jeg så dette her om dagen, og jeg ble sjokkert. Jeg tror ikke intervjuene du ser i denne dokumentaren ville vært tillatt i dag. Jeg tror Diane Sawyer skylder henne en unnskyldning. Jeg tror hele verden skylder henne en unnskyldning, uttalte Amanda Kloots (38).

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Sharon Osbourne (68) sa seg enig med Kloots:

- Hun har alltid virket veldig ung, men der var hun bare en baby. Hun var en liten jente. Det virker ikke hensiktsmessig å snakke til en liten jente med den tonen.

Intervjuet de refererer til ble framhevet som et eksempel i dokumentaren på sexismen som Spears måtte takle i ung alder. Nevnte intervju ble gjort i etterkant av Spears' svært offentlige brudd med artist Justin Timberlake (40) i 2002.

- Du knuste hjertet hans. Du gjorde noe som forårsaket så mye smerte og så mye lidelse. Hva gjorde du? spurte Sawyer en da 22 år gammel Britney Spears.

SKAPER REAKSJONER: Dokumentaren om Britney Spears har ikke gått upåaktet hen. Her er hun avbildet i 2018. Foto: Chris Pizello / Invision / NTB.
SKAPER REAKSJONER: Dokumentaren om Britney Spears har ikke gått upåaktet hen. Her er hun avbildet i 2018. Foto: Chris Pizello / Invision / NTB. Vis mer

Sawyer tok også opp en kommentar fra Kendel Ehrlich (59), som var Marylands førstedame i 2003. I en tale på en konferanse som omhandlet vold i hjemmet omtalte Ehrlich Spears som dårlig innflytelse og sa:

- Hvis jeg hadde mulighet til å skyte Britney Spears, tror jeg at jeg ville gjort det.

Ehrlich mente at vold i hjemmet kunne unngås hvis underholdningsindustrien hadde bedre forbilder. I etterkant delte hun en uttalelse hvor hun forklarte at hun hadde brukt en utilsiktet tale. Hun sto imidlertid fast ved at Spears hadde en dårlig innflytelse, ifølge People.

Slo tilbake

Mens Spears framsto som tydelig sjokkert over Ehrlichs uttalelse i intervjuet, forsvarte Sawyer tilsynelatende Ehrlich.

- Det er på grunn av eksempelet for barn og hvor vanskelig det er å være forelder, sa hun til Spears.

Diane Sawyer har hittil ikke uttalt seg etter dokumentaren ble sluppet.

SUPERKLUBB: Disse fire startet alle sine karrierer som barn i tv-serien «The Mickey Mouse Club». Se klipp fra Britney Spears, Christina Aguilera, Ryan Gosling og Justin Timberlakes første opptredener på tv. Vis mer

Spears' fans har reagert sterkt på intervjuet og har blant annet omtalt det som «dårlig» og «ekkelt». Spears, som ikke deltar i dokumentaren, har hittil ikke uttalt seg.

I forrige uke slo imidlertid Spears' sosiale medier-ansvarlig Cassie Petrey tilbake mot konspirasjonsteorier. Teoriene handler om at Spears ikke har kontroll over sine egne sosiale medier og at hun stadig prøver å sende «hemmelige budskap» gjennom innleggene sine.

- Hun har uttalt mange ganger at hun deler innleggene sine selv, men folk fortsetter å tro på konspirasjonsteorier om hva Britney sier om og om igjen. Britney ber ikke om hjelp eller etterlater hemmelige tegn i sosiale medier. Hun lever bokstavelig talt bare livet sitt og prøver å ha det gøy på Instagram, lød det fra Petrey, ifølge People.

LES OGSÅ: - De virker seriøse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer