FESTPREMIERE: Regissør Tomas Alfredson, og skuespillerne Rebecca Ferguson og Jakob Oftebro,var tilstede på festpremieren på «Snømannen» i Oslo i kveld. De så ikke ut til å bekymre seg over den dårlige, norske kritikken. Video: Ingunn Dorholt Vis mer

Premiere på «Snømannen»:

- Det er helt utrolig å være i Norge

Rebecca Ferguson mener «Snømannen» har åpnet dører for at andre Hollywood-produksjoner vil ta turen til vårt langstrakte land.

Publisert

(Se og Hør): I kveld var det duket for en eksklusiv førpremiere av «Snømannen» på Colosseum kino i Oslo, hvor flere norske kjendiser hadde møtt opp for hedre den første «Harry Hole»- filmatiseringen.

KLARE FOR PREMIERE: Jacob Oftebro og Rebecca Ferguson gledet seg stort til å se filmen på Colosseum i kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
KLARE FOR PREMIERE: Jacob Oftebro og Rebecca Ferguson gledet seg stort til å se filmen på Colosseum i kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer

Filmen har store Hollywood-stjerner som Michael Fassbender (40), J.K. Simmons (62), Rebecca Ferguson (33), Chloë Sevigny (42) og Val Kilmer (57) på rollelisten, men ikke alle de utenlandske stjernene hadde tatt turen til Oslo for å overvære førpremieren.

Svenske Rebecca Ferguson, blant annet kjent som Ilsa Faust i «Mission Impossible», spiller etterforsker Katrine Bratt i «Snømannen». Hun var i strålende humør da Se og Hør traff henne på den røde løperen.

- Hvordan var det å filme i Norge?

- Helt utrolig! Jeg er så glad for at en film som dette med en så stor produksjon kunne få komme til en slik plass og åpne opp dørene for landet. Mission Impossible kommer jo også hit og filmer nå, så sakte, men sikkert er det i fred med å skje noe, strålte hun.

Jakob Oftebro, har rollen som Magnus Skarre i thrilleren, og han var selvsagt også på plass på den røde løperen. Med seg hadde han flere familiemedlemmer.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIEN MØTTE OPP: Både søsteren Elisabeth Oftebro (t.v), faren Nils Ole Oftebro, broren Jakob Hoff Oftebro var tilstede under premieren. Sistnevnte hadde også med seg kjæresten Olly Johanne Lid. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør.
FAMILIEN MØTTE OPP: Både søsteren Elisabeth Oftebro (t.v), faren Nils Ole Oftebro, broren Jakob Hoff Oftebro var tilstede under premieren. Sistnevnte hadde også med seg kjæresten Olly Johanne Lid. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør. Vis mer

Jakobs far, Nils Ole Oftebro, gledet seg til å se sønnen på det store lerretet.

- Jakob sier han har et sitat som de ikke kunne klippe bort, så han er i det minste med i filmen, delte han med Se og Hør.

Men til tross for en liten rolle i filmen var faren stolt av Jakob og ba ham ikke ta seg nær av de dårlige kritikkene.

Kjente fjes som Sigrid Bonde Tusvik, Tobias Santelmann, Bård Tufte Johansen, Linnéa Myhre, Benny Borg, Petter Katastrofe og Karl og Eli Hagen dukket også opp til den store premieren.

Saken fortsetter under bildene av kjendisene.

GLEDET SEG TIL FILMEN: Komiker Sigrid Bone Tusvik og skuespiller Tobias Santelmann hadde tatt turen for å se «Snømannen». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GLEDET SEG TIL FILMEN: Komiker Sigrid Bone Tusvik og skuespiller Tobias Santelmann hadde tatt turen for å se «Snømannen». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
KOM MED KONA: «Nytt på nytt»- programlederen Bård Tufte Johansen kom med kona Beate på premieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KOM MED KONA: «Nytt på nytt»- programlederen Bård Tufte Johansen kom med kona Beate på premieren. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
TOK MED ELI: Carl I. Hagen kom med kona Eli, som er stor fan av Jo Nesbøs Harry Hole-bøker. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TOK MED ELI: Carl I. Hagen kom med kona Eli, som er stor fan av Jo Nesbøs Harry Hole-bøker. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
SPENT: Benny Borg gledet seg stort til å se Snømannen i kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SPENT: Benny Borg gledet seg stort til å se Snømannen i kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Filmen, som er spilt inn på blant annet Rjukan, i Oslo og i Bergen, har offisiell premiere på norske kinoer førstkommende fredag.

Tysk-irske Michael Fassbender, som tidligere har blitt Oscar-nominert både for «12 Years a Slave» fra 2013 og «Steve Jobs» fra 2015, var selv ikke til stede under førpremieren i kveld.

Fassbender, har til tross for at han har vedgått å aldri ha lest bøkene før innspillingen, uttalt til Dagbladet at han falt pladask for karakteren Harry Hole under innspillingen.

- Vel, han er tøff, men ikke som i actiontype. Når han havner i bråk, får han gjerne juling, og bruker som regel hjernen mer enn musklene. Og så liker jeg at han er en smule sosial mistilpasset - fyren har liksom én kompis. Han er realistisk og «rik» - jeg forelsket meg hodestups.

Får slakt

Forventningene til filmatiseringen av boken har vært skyhøye, og mange ble dermed skuffet da de første anmeldelsene rullet inn etter den første pressevisningen i går.

Blant annet er filmen blitt karakterisert som «blodig ulekker og pinlig ujevn». Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad har heller ikke vært nådig i kritikken av filmen, og trillet to på terningen etter at hun karakteriserte den som fullstendig nedsnødd.

Jakob Oftebro har fått med seg kritikken av filmen, men tar det hele med slående ro.

- Jeg er kjempespent og stolt over å være med i filmen. Det er veldig gøy å være med. Det er alltid spennende med premiere, men i kveld er det ekstra stort. Det er første gang jeg har en rolle i en slik film. Karakteren er stor i boka, men ikke så stor i filmen. Det er veldig gøy å få være med likevel. Jeg er en stor fan av Nesbø, uttalte han til Dagbladet tidligere.

LES OGSÅ: Hadde dårlig samvittighet og ville sterilisere seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer