SNAKKER OM SORGEN: I fjor gikk Tore Skoglunds eldste sønn, Jørn-Christian, bort. Han hadde kjempet mot en aggressiv kreftsykdom. Nå åpner Tore seg om sorgen. Foto: Trond Mæland, Se og Hør
SNAKKER OM SORGEN: I fjor gikk Tore Skoglunds eldste sønn, Jørn-Christian, bort. Han hadde kjempet mot en aggressiv kreftsykdom. Nå åpner Tore seg om sorgen. Foto: Trond Mæland, Se og HørVis mer

- Det er helt umulig å bli kvitt sorgen

Tore Skoglund har et stort savn etter sønnen, som i fjor døde av kreft.

SEOGHØR.NO: I oktober i fjor opplevde Tore Skoglund (67) fra NRKs «Du skal høre mye» marerittet. Eldstesønnen Jørn-Christian Skoglund døde av en aggressiv kreftsykdom.

POPULÆRE: Trond Myhre og Tore Skoglund var svært populære i NRK-serien Du skal høre mye.

 Foto: NRK
POPULÆRE: Trond Myhre og Tore Skoglund var svært populære i NRK-serien Du skal høre mye. Foto: NRK Vis mer

Nå åpner Skoglund seg om den vonde tiden. Selv om sorgen ikke vil gi slipp, får han god støtte av familien sin.

- Jeg har en veldig fin familie. Det er jo flere enn meg som sørger. Kona mi, kona til Jørn-Christian og barna deres, boren Per-Carsten og familien hans - alle disse holder meg oppe. Det går likevel i bølgedaler, jeg er helt fullstendig klar over at det er helt umulig å bli kvitt sorgen. Du må bare prøve å lære å takle og leve med den, sier han til Her og Nå.

Selv har Tore opplevd mye sykdom, men alltid kommet seg på beina igjen. Derfor tenkte han at det var urettferdig at sønnen fikk sykdommen, og ikke ham selv.

Saken fortsetter under bildet.


- Det var jo enda mer absurd. Jeg hadde tenkt at jeg skulle vandre lenge før ham. Så tenkte jeg umiddelbart: «Det er jeg som skulle hatt denne sykdommen og ikke du». Det sa jeg til Jørn, og fikk beskjed om å holde kjeft. Han var et utrolig menneske, sier han til Her og Nå.

Tore Skoglund snakket i april i fjor med Seoghør.no om hvor tøft det var å stå på scenen mens sønnen var syk.

- Jeg er både stolt og imponert over Jørn-Christians fantastiske kampglød. Hans styrke og optimisme gir også oss andre i familien krefter til å takle marerittet som har rammet oss, sa han.

Jørn-Christian Skoglund var ansvarlig redaktør og administrerende direktør for mediehuset iTromsø.

- Det er usigelig trist å se inn på redaktørkontoret i dag, se at redaktørstolen står tom og vite at Jørn-Christian aldri kommer til å sette seg i den igjen, skrev iTromsøs redaktør Jonny Hansen i minneordet over 41-åringen.

LES OGSÅ: Tapte kampen mot kreften

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.