Vant «Paradise»:

- Det er helt sykt

Stakk av med seieren i realityprogrammet.

OBS SPOILER!: Vinnerne av «Paradise» er kåret. Nå avslører en av deltakerne dramatikken du ikke fikk se på TV. Reporter: Celina Morken. Video: Thea Hope / Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Paradise» med Reality Awards' nominerte Andreas «TIX» Haukeland (29) i spissen, er ved veis ende.

Og etter en nervepirrende finale ble det endelig klart hvem som klatret helt til topps i Mexico.

I finaleuken fikk realityfrelste «Paradise»-fans bli vitne til at parene som gikk inn i semifinaleuken sammen ble splittet, som igjen førte til at de som gjerne stolte «110%» på hverandre, ikke fikk stå sammen til siste slutt.

MATFORGIFTET: Mange av «Paradise»-deltakerene ble rammet av sykdom under oppholdet på hotellet. Vi har tatt en prat med dem om hvordan det var. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea/Viaplay - «Paradise». Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

I finalen sto det mellom Patrick Greve (27) og Phillip Eskildsen (21) mot Jo Petter Helstad (23) og Annika Løland (22). Det var til slutt sistnevnte par som fikk flest stemmer i finalen, og dermed måtte gjennomgå den velkjente troskapstesten.

Besvimte under troskapstest

Til Se og Hørs Reality Awards sier Løland at hun var nervøs allerede før finalen, da partneren hun hadde stått sammen med brått ble tatt fra henne.

- Man vil jo gjerne stå med en partner man stoler på, så man går jo med skuldrene i nakken hele tiden, men jeg stolte på Jo Petter.

HJERTEOPERERT: Maiken Utsi ble nylig operert på grunn av en medfødt hjertefeil. Vi tok en prat med henne. Reporter: Luna Lea. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

Løland forteller videre at det var en helt surrealistisk opplevelse å stå der under troskapstesten. Hun innrømmer også at selv om ingen av partene slapp kulen, var hun ikke fremmed for å kaste den i bakken om hun følte seg utrygg.

VANT: Det var til slutt Annika Løland og Jo Petter Helstad som stakk av med seieren. Foto: Rød Løper
VANT: Det var til slutt Annika Løland og Jo Petter Helstad som stakk av med seieren. Foto: Rød Løper Vis mer

- Det var en ut-av-kroppen- opplevelse. Man sto og holdt i glasskulen man har sett på TV i så mange sesonger, og jeg var så nervøs. Jeg stirret intenst på Jo Petter, og bestemte meg for at dersom det var så mye som en rykning, skulle den kastes. Jeg ville ikke ta meg hele veien til finalen, for deretter å ryke ut på målstreken, innrømmer realityprofilen.

Og det er ikke bare finalistene som kan ta og føle på spenningen som oppstår under en troskapstest. Da timeglasset skulle snus idet det lå en halv million kroner i potten, ble det rett og slett for mye for en av deltakerne.

- Det var en som besvimte under timeglassekvensen der, så da måtte vi stoppe alt og gjøre det på nytt. Men det gikk bra både med vedkommende og med oss, fortsetter hun.

INTIMITET: Influenser og «Paradise hotel»-vinner Martine Lunde snakker ut om de intime scenene som ble vist på «Paradise hotel». Video: Kine Falch. Reporter: Celina Morken. Vis mer

Omgitt av psykopater

Det ble ingen kuleknusing i sesongen og finaleparet endte med å dele pengepremien i sin helhet.

Løland innrømmer overfor Reality Awards at hun aldri hadde trodd at hun til slutt skulle stå igjen som vinner av realityprogrammet. Deltakeren røper også en litt utypisk plan for å kunne trekke det lengste strået.

-Jeg er litt naiv av natur, og det er jo egentlig en kjempestor svakhet i «Paradise». Vi ble jo fratatt mobiler og alt før innsjekk, så da leste jeg boken «Omgitt av psykopater» for å forberede meg og lære om manipulering og hersketeknikker. Og det funket jo det, mener hun.

Løland legger til at hun aldri hadde trodd hun skulle ta seg helt til topps, og meldte seg i utgangspunktet på for å ta et steg ut av komfortsonen.

LYKKETRUSE: Under Norway cup sin kjendiskamp kunne Olly Bowman vise Reality Awards lykketrusa stolt frem. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

- Jeg hadde som mål å holde en lav profil. Jeg tenkte det var taktisk lurt å være i bakgrunnen. Så de gangene jeg skjønte at noen løy, eller det ble en diskusjon, latet jeg som om jeg ikke skjønte hva som foregikk, selv om jeg visste utmerket godt hva ståa var.

Stolt over deltakelsen

Realityprofilen innrømmer at hun er svært takknemlig for at hun fikk være med, og ser tilbake på deltakelsen med stolthet.

«EX ON THE BEACH»: Tone Damli ble sjokkert over svarene Øyunn Krogh, ambassadør for Reality Awards, fikk da hun stilte dem et uvanlig spørmsål. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

- Man er jo gjerne litt usikker i ungdomsårene, og når jeg ser meg selv på skjermen iført badetøy, usminket og i alle forskjellige vinkler og sinnstemminger, nei, da blir jeg litt stolt altså, forteller hun.

Løland, som kan fortelle at hun er et solid JA-menneske, forteller at det morsomste med hele deltakelsen både har vært opplevelsen av å være med, men også deltakerne hun har møtt underveis i programmet.

Hun legger heller ikke skjul på at det har vært mye følelser involvert i ukene innspillingen fant sted.

- Det har vært mye, og det har vært gøy å kjenne på hvor intenst det er hele tiden. Man er jo i den boblen, og man kommer seg ikke ut av den før man er hjemme. Og til og med da tok det en stund før jeg skjønte hva jeg hadde vært med på. Man er jo sosiale og har det hyggelig sammen, men man vet jo også hele veien at det er et spill.

GIFT: Realitystjerna Henrik Borg giftet seg med Lisa Anckarman i Sverige, og kan nå avsløre prislappen. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Husker ikke hva hun har sagt

Selv om realityprofilen har gjort en god figur på TV denne våren, er hun ærlig på at det slett ikke er alt hun er like fornøyd med å se på i ettertid.

- Det er alltid noe man ser tilbake på og skulle ønske at man kanskje ikke hadde sagt, eller man kanskje skulle gjort på en annen måte. Det kommer man seg ikke ut av. Det var en samtale i semifinalen jeg ikke husket noe av. Jeg snakket taktikk når jeg var beruset, så akkurat den gruet jeg med litt til å se på TV.

PRIVATFLY: Kim Kardashian viser frem det nye privatflyet sitt til en svimlende sum på «The Kardashian». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Fullførte bachelor etter deltakelsen

Løland, som jobber i helsevesenet, forteller at hun nå har planer om å ta opp et årsstudium i tegnespråk, men legger ikke skjul på at livet skal nytes litt også før hun tar fatt på studiet.

- Jeg vant jo 250.000. Noe skal brukes på reise. Jeg har hatt et effektivt halvår kan man si med både fullført bachelor og seier i «Paradise». Så nå skal jeg bare kose meg, avslutter hun.

Reality Awards arrangeres i regi av Se og Hør, som eies av Aller Media.

LES OGSÅ: Den perfekte dramaoppskrift

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer