FORFRISKENDE: Den prisbelønte skuespilleren Ane Dahl Torp er ikke redd for å snakke rett fra levra, selv når det er om sine egne barn. Her er hun blant gjestene hos «Skavlan» i 2011. Foto: STELLA PICTURES
FORFRISKENDE: Den prisbelønte skuespilleren Ane Dahl Torp er ikke redd for å snakke rett fra levra, selv når det er om sine egne barn. Her er hun blant gjestene hos «Skavlan» i 2011. Foto: STELLA PICTURESVis mer

- Det er helt sinnsykt å forholde seg til barn

Skuespiller og tobarnsmor Ane Dahl Torp har et nesten komisk ærlig syn på «de søte små».

SEOGHØR.NO: Skuespiller Ane Dahl Torp (39) er brennaktuell for tiden, med hovedrollen i Bent Hamers Oscar-kandidat «1001 gram», i tillegg til roller i «Hamlet» og «Haugtussa» på Det Norske Teatret.

Og i sommer spilte hun dessuten inn storfilmen «Bølgen», sammen med Kristoffer Joner (42).

Men 39-åringen, som har Liv (2) og Sigurd (4) med jazzmusiker og ektemann Sjur Miljeteig (40), får ikke dårlig samvittighet når hun i blant må være mye borte fra barna. Det forteller hun til VG Helg.

I forbindelse med «Bølgen»-innspillingen ble det hele 24 dager uten sønnen og datteren.

- Det gikk veldig greit. Jeg hadde gruet meg så mye på forhånd. Og det er alltid veldig lurt. For da går det så bra. Det dumme rådet med at du ikke må ta sorgene på forskudd. Det må du aldri lytte til, påpeker «Pionér»-skuespilleren overfor VG Helg.

TENKER POSITIVT: Ane Dahl Torp, her med skuespillerne Ine Jansen (t.v) og Lena Kristin Ellingsen på Pia Tjelta-visningen, sier til VG Helg at det ikke er så fralig om noe går litt skeis hjemme.  Foto: Andreas Fadum
TENKER POSITIVT: Ane Dahl Torp, her med skuespillerne Ine Jansen (t.v) og Lena Kristin Ellingsen på Pia Tjelta-visningen, sier til VG Helg at det ikke er så fralig om noe går litt skeis hjemme. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Uhøflige og lite hyggelige

Ane Dahl Torp vakte reaksjoner da hun uttalte at hun verken savnet sønnen eller syntes at han var spesielt vakker, etter at lille Sigurd kom til verden i november 2009.

I et intervju med Seoghør.no våren 2011 understreket hun at hun syntes folk var veldig hårsåre, samtidig som hun presiserte utsagnene sine.

Drøye tre år senere har den talentfulle skuespilleren tilsynelatende beholdt sitt noe nøkterne og humørfylte syn på barn.

Overfor VG Helg innrømmer hun at hun synes det er vanskelig å forholde seg til de søte små som en rasjonell voksen.

- De har overhodet ikke kultivert følelseslivet og oppførselen sin. De er helt blottet for høflighet. De er ikke hyggelige. Kontroll av ego? Det finnes ikke! Det er helt sinnsykt å forholde seg til sånne individer, sier hun med glimt i øyet i portrettintervjuet.

LES OGSÅ: Varmet opp til bryllupet med kjendisfest