Espen Fiveland:

- Det er helt grusomt

Føler med TV 2-kollegaene i den tøffe tiden.

STORE KUTT: Espen Fiveland har selv virkelig fått kjenne på store kuttprosesser som nå foregår i TV 2. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STORE KUTT: Espen Fiveland har selv virkelig fått kjenne på store kuttprosesser som nå foregår i TV 2. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år varslet TV 2 om store kutt på svimlende 400 millioner i kanalens kostnader, og forrige uke ble det kjent at 45-50 ansatte må slutte. Totalt forsvinner 120 årsverk i nedbemanningsprosessen.

Profiler som Linn Wiik (39), Kjersti Bergesen (61) og Øyvind Mund (58) har alle jobbet i TV 2 i en årrekke, men forrige uke ble det offentlig kjent at de slutter i kanalen.

Det er ingen hemmelighet at det er tøffe tider i vente, og desto flere profiler vil trolig også forlate kanalen.

«SWIPE UP»: sang Martine Lunde på «God Morgen Norge». Eller, gjorde hun egentlig det? Video: TV 2 Vis mer

- Uggen stemning

Torsdag møtte Se og Hør TV 2-profil og «God morgen Norge»-programleder Espen Fiveland (49) i forbindelse med «Annie»-premieren, der kunne han fortelle hvordan det er å stå i.

Fiveland er ansatt i produksjonsselskapet Mastiff, som produserer blant annet «God Morgen Norge» for TV 2. Han forklarer at det per nå ikke ser så mørkt ut for hans del.

- Akkurat når det gjelder «God morgen Norge» så ser det forhåpentligvis ganske bra ut. Det er ikke noe kutt der, det er en pakke som blir solgt til TV 2 og vi har jo utvidet programmet med en time akkurat nå. Etter hvert skal vi flytte inn i et studio, så det virker jo som at TV 2 satser på «God morgen Norge», forteller han.

PROGRAMLEDERE: Peter Moi Bubresko, Vår Staude, Espen Fiveland og Desta Marie Beeder er alle programledere i «God morgen Norge». Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDERE: Peter Moi Bubresko, Vår Staude, Espen Fiveland og Desta Marie Beeder er alle programledere i «God morgen Norge». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Programlederen legger ikke skjul på at han forstår hvordan kollegaene hans har det om dagen.

- Jeg føler jo virkelig med alle mine kollegaer, og har selv vært gjennom to-tre store kuttprosesser. Så jeg vet akkurat hvordan det er å stå i, det er helt grusomt.

- Jeg husker veldig godt den følelsen av at tida kanskje er inne for å gå videre. Det blir så uggen stemning og det er ingenting som er positivt, legger Fiveland til.

SKVETTER: Sophie Elise og Isak Dreyer skvatt til etter en «God morgen Norge»-sending. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

- Virker håpløst

På spørsmål om Fiveland frykter at også han må gå, svarer han følgende:

- Ja, jeg har egentlig det. Men jeg vet jo at TV 2 nettopp har signert en avtale om videre «God morgen Norge». Akkurat når det gjelder programmet føler jeg meg rimelig trygg i alle fall, men du vet jo aldri.

- Jeg skjønner veldig godt at mange nå bare forlater skuta, for det er noe som virker håpløst, vil jeg tro når de kutter så mye. Spesielt på nyhetene som jeg har et veldig sterkt forhold til, da spør man jo seg selv hvor det blir av journalistikken, når det kuttes så voldsomt til beinet.

FÅR DET: Linn Skåber fikk dårlig samvittighet etter dette. Video: Rød Løper Vis mer

Programlederen påpekeker imidlertid at han er sikker på at det etter hvert vil bli lysere tider å se frem til.

- Men så snur jo ting når prosessen er over. Så skal ting bygges opp igjen og folk skal ansattes igjen, det er jo ofte sånn det er. Jeg tror det vil skje veldig mye positivt, men det er helt forferdelig å stå i, så de må virkelig bare komme seg gjennom det.

LES OGSÅ: TV 2-krise: - Takker nei