MYE RØYK: Deltagerne fikk så mye gratis røyk de ville under "Paradise"-oppholdet. Her sitter Nanna og Lene med hver sin sigarett.
MYE RØYK: Deltagerne fikk så mye gratis røyk de ville under "Paradise"-oppholdet. Her sitter Nanna og Lene med hver sin sigarett. Vis mer

- Det er helt bak mål!

Tidligere overlege mener det er skandale at TV3 kjøpte røyk til "Paradise"-deltagerne...

SEHER.NO: Den danske "Paradise Hotel"-deltageren Mads Gleager kom tidligere denne uken med en rekke sjokkerende avsløringer i forhold til hva som skjer bak kamera under "Paradise"-produksjonene.

Blant annet kunne skandalemakeren fortelle at den danske produksjonen ikke bare kjøpte inn det deltagerne ønsket av alkohol under oppholdet, men også sigaretter.

 - Når det gjelder røyk, så var det bare å spørre om å få. De utleverte det gratis, sa Gleager til danske Se og Hør.

Den norske produksjonen av "Paradise Hotel" er svært lik den danske, og når Seher.no spør om det var slik at TV3 også kjøpte røyk til de norske deltagerne, svarer de ja.

- I og med at de ikke har lov til å gå ut av hotellet, hadde de heller ikke tilgang til å gå i butikken og kjøpe mat, røyk og den typen ting. Så det skaffet vi for dem, forteller informasjonsarbeider i TV3, Øyvind Rognlien Skovli, til Seher.no.

Mens de danske deltagerne fikk delt ut sigaretter i rasjoner, hadde ikke TV3 noen begrensning på hvor mye nordmennene kunne røyke.

 - Nei, det var ikke det. Deltagerne er voksne mennesker som må begrense sånt selv. Vi er ikke noe nikotin-politi. De røyker så mye de selv vil, sier Skovli videre.

At TV3 på denne måten har "sponset" realitydeltagerne med sigaretter, vekker sterke reaksjoner blant røykemotstandere.

Tidligere overlege ved sentralsykehuset i Akershus og aktiv røykemotstander, Carl Ditlef Jacobsen, mener det hele er en skandale.

- Det er helt bak mål, og betyr vel egentlig bare at TV3 må bestå av en gjeng med innrøyka gamlinger. Det er veldig, veldig dumt, og hadde dette vært i USA, så hadde de dummet seg totalt ut, raser Jacobsen til Seher.no.

Røykemotstanderen mener også at dette vil skade TV3 i lengden.

- Slike ting har blitt kritisert før, og jeg vil jo si at det er kjempedumt av tv-kanalen og viser at de må ha dårlige rådgivere. Men det er en del kommersialisme i dette fortsatt. Det ligger mye penger i det. Men at vi fikk røykeloven har vært en kjempesuksess, så vi er på rett vei, heldigvis. Men, altså, dersom dette hadde blitt sendt i USA hadde de rett og slett blitt ledd ut, sier Jacobsen.

TV3 på sin side, står fast ved at de ikke har gjort noe galt, på tross av Jacobsens krasse kritikk.

- Det er en påstand jeg ikke har hørt før. Men dette får bare stå for hans regning. Vi har ikke profilert det på noe vis. Det er voksne mennesker som røyker, og det finnes det dessverre fortsatt mange av. Det er ikke noe vi kontrollerer, og vi er heller ikke noe røykepoliti, sier Skovli.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Advarer mot "Paradise"-sex!