«Farmen Kjendis»:

- Det er grunnen til at voldtektsproblemet er så viktig for meg

Stian Sandø glemmer aldri tragedien som rammet ham i barndommen.

LAGER APP: Stian Sandø jobber for mer sikkerhet rundt overfallsvoldtekter. Den energiske 25-åringen glemmer aldri beskjeden han fikk da han var tolv år gammel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LAGER APP: Stian Sandø jobber for mer sikkerhet rundt overfallsvoldtekter. Den energiske 25-åringen glemmer aldri beskjeden han fikk da han var tolv år gammel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I disse dager sjarmerer «Newton»-profil Stian Sandø (25) seg inn i nordmenns hjerter gjennom sin deltakelse i «Farmen Kjendis».

I et nytt intervju med Magasinet, forteller den energiske 25-åringen derimot om en svært tøff opplevelse fra barndommen, som han aldri kommer til å glemme.

Da Stian var tolv år gammel opplevde han nemlig at bestevenninnen, Shila, ble voldtatt og drept, bare tretten år gammel.

25-åringen med det smittende humøret er fremdeles merket av tragedien som rammet ham i barndommen.

- Hun var som en kusine, sier Stian til avisen og forteller at den lille jenta ble funnet bak et skur på en øde tomt, halvt skjult under en sofa.

Det var en fjorten år gammel gutt, som samme år ble dømt for ugjerningene.

- Jo mer jeg ser tilbake, jo tydeligere er det at dette er grunnen til at voldtektsproblemet er så viktig for meg, sier Stian.

For ved siden av programlederjobben, og deltakelsen på «Farmen Kjendis», holder Stian på å utvikle en app mot overfallsvoldtekter.

Sammen med to kompiser jobber han med «Flare», hvor man skal kunne trykke på appen, og en alarm går hos andre i området som har lastet ned den sammen appen - som en umiddelbar trygghet.

AKTUELL: I disse dager er Stian en av deltakerne i årets sesong av «Farmen Kjendis». Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
AKTUELL: I disse dager er Stian en av deltakerne i årets sesong av «Farmen Kjendis». Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Fikk kritikk

25-åringen har stadig mange baller i luften. Som programleder har han ledet blant annet «Newton» og «Sommertoget» på NRK.

Da han i fjor sommer debuterte i «sommertoget», falt imidlertid ikke hele væremåten hans i god jord hos seerne. Flere påpekte nemlig på sosiale medier at latteren hans var «irriterende».

Da Se og Hør snakket med tv-profilen, forklarte han at han tok kommentarende med knusende ro.

- Det var veldig uvant for meg å skulle være i en sånn setting med turtleneck (høyhalset genser journ.anm.), og snakke om blomster og hunder. Men folk må få lov til å mene det de vil.

LIKE: Slik ser du forskjell på Jegertvillingene i Farmen Kjendis. Kristine og Johanne Thybo Hansen viser hvordan man ser forskjell. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer

Videre sa han at «Sommeråpent»-jobben var første gang han har ledet et program som verken var basert på humor eller vitenskap.

- Jeg brukte nok latteren som en forsvarsmekanisme, og jeg har aldri sett for meg at jeg skulle lede en slik sending, la han til.

​Til tross for kommentarene, innrømmet Stian at han ville ta kritikken til seg, og svare med kjærlighet.

- Jeg kommer ikke til å slutte å le fordi folk mener jeg har en irriterende latter.

LES OGSÅ: Erlend Elias brøt sammen og stoppet «Farmen»-innspillingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer