ALLE DEL AV EN MINORITET: - Enten er du lav, høy, tjukk tynn - eller har rødt hår for den saks skyld. Jeg sa "hendene opp for dere som tror dere er en del av en minoritetsgruppe", og alle hendene strakk seg i været, forteller Ian McKellen Foto: Stella Pictures
ALLE DEL AV EN MINORITET: - Enten er du lav, høy, tjukk tynn - eller har rødt hår for den saks skyld. Jeg sa "hendene opp for dere som tror dere er en del av en minoritetsgruppe", og alle hendene strakk seg i været, forteller Ian McKellen Foto: Stella PicturesVis mer

- Det er greit å være homofil

"Ringenes herr"-stjernen har en klar oppfordring til andre homofile.

SEHER.NO: Skuespillerstjernen Sir Ian McKellen (69) avslører at han nå tar et oppgjør med homofob mobbing.

Den populære skuespilleren reiser nemlig rundt på skoler for å snakke om toleranse for homofile.

McKellen, som selv er åpent homofil og som er best kjent som Gandalf i "Ringenes herre", oppfordrer andre homofile menn til å reise tilbake til sine tidligere skoler for å lære elever om hvorfor man ikke bør være homofob.

- Jeg har selv vært på noen skoler den siste tiden. På én av dem var alle kristne og svært bestemt på at elevene ikke skulle drive diskriminering. De inviterte meg til å kommme for å gi priser til 13-åringer foran deres foreldre, og for å snakke - først og fremst om det å være homofil, sier han til homofili-magasinet Attitude.

69-åringen mener at alle er en del av et minoritetssamfunn, uansett hvordan man ser det.

- Enten er du lav, høy, tjukk tynn - eller har rødt hår for den saks skyld. Jeg sa: "Hendene opp for dere som tror dere er en del av en minoritetsgruppe", og alle hendene strakk seg i været, forteller McKellen, som er klar på hva han ønsker å formidle på sine rundreiser.

- Det er avgjørende at man får snakket med 12- og 13-åringer, fordi de lett tar til seg alt som blir kastet mot dem - enten det er homofobi eller toleranse. Da må vi sørge for at de absorberer de positive tingene.

Og skuespillerstjernen har nok å gjøre. Hør bare:

- Det er snakk om 30.000 skoler. Men jeg synes denne kampanjen er en fin greie. Alle homofile personer bør vurdere å kontakte sin gamle skole og si: "Du vet det kanskje ikke, men jeg er homofil og var det også da jeg gikk på skolen. Hva er deres syn på homofob mobbing"? sier Sir Ian McKellen.

I sommer fortalte Ian at han selv blir drapstruet på grunn av sin legning.

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Bråk etter Gandalf-stripp