Frank Løke i «Skal vi danse»:

- Det er galskap at de ber meg om å være med på tv

Han kan visstnok ikke danse, så Frank Løke skal fokusere på å vinne seernes gunst når han i høst skal konkurrere i «Skal vi danse».

«SKAL VI DANSE»: Til høsten blir Frank Løke å se på parketten i «Skal vi danse», hvor han lover å by på galskap og underholdning. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
«SKAL VI DANSE»: Til høsten blir Frank Løke å se på parketten i «Skal vi danse», hvor han lover å by på galskap og underholdning. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert

Den tidligere håndballstjernen Frank Løke (38) er først og fremst kjent for sine sportslige prestasjoner. De seneste årene har han imidlertid fått like mye omtale for sine lettkledde bilder, provoserende uttalelser og enorme konkurranseinstinkt i realityserier som «Farmen kjendis».

Tirsdag ble det kjent at Løke er blant kjendisene som skal konkurrere på parketten i høstens «Skal vi danse».

Mens 38-åringen sjelden blir ansett som en ydmyk mann, fikk Se og Hør se en helt ny side av «Action-Frank» under tirsdagens «Skal vi danse»-lansering.

- Det er ikke nødvendig å være cocky når man vet at man er så langt nede, sier Løke.

Skal by på galskap

- Jeg er overrasket over at jeg får lov til å være med, sier Løke og forklarer videre:

- Det første jeg spurte om da jeg fikk tilbudet, var om de ikke var klar over at det er galskap at de ber meg om å være med på tv? Alle som kjenner meg vet at det ikke er trygt, sier Løke med en alvorlig mine.

FRA «FARMEN» TIL DANS: Tidligere håndballspiller Frank Løke ble for mange et kjent ansikt i «Farmen kjendis» tidligere i år. Nå skal han konkurrere på parketten. Foto: Joakim Kleven / TV 2
FRA «FARMEN» TIL DANS: Tidligere håndballspiller Frank Løke ble for mange et kjent ansikt i «Farmen kjendis» tidligere i år. Nå skal han konkurrere på parketten. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Tidligere har Løke blant annet løpt både «Bergen Open» og syklet «Jotunheimen rundt» i mankini.

- Får vi se nakenstunt her også?

- Jeg har ikke bestemt noe konkret ennå, men alt kan skje, sier han, men understreker at han skal forsøke å forholde seg til at det er et familieprogram.

Det er heller ikke ut grunn at Løke legger opp til underholdning som sitt sterkeste kort, skal vi tro den tidligere håndballstjernen selv. Til Se og Hør kan han nemlig fortelle at selv om han er topptrent og sterk i mange sportsgrener, er ikke dans blant disse.

- Her starter jeg på minussiden. Jeg kan ikke danse i det hele tatt, sier Løke.

Konkurranseinstinktet er likevel ikke svekket, og Løke har derfor en klar plan på hva som må til for å vinne publikums gunst.

- Jeg trenger hjelp fra publikum i denne konkurransen, og jeg tror publikum vil ha galskap. Det skal de få. Jeg vil gjerne ha folk som vanligvis ikke ser på «Skal vi danse» til å se på, og til å stemme. Jeg vil ha stemmene fra «boysa» som ligger i sofaen og klør seg på balla og aldri har giddet å gi en eneste stemme, sier han.

SKAL VI DANSE: Deltakerne til Skal vi danse har blitt lansert, kunstneren Aune Sand er blant kjendisene som skal være med i årets sesong av suksess-serien «Skal vi danse». Han avslørte både det ene og da TV2 lanserte deltakerne. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

- «Macho-Frank» skal med

Foruten å by på underholdning, planlegger den konkurransedrevne 38-åringen å jobbe knallhardt for å klare seg på parketten.

- Jeg er avhengig av å trene kjempehardt, kanskje mest av alle. I tillegg må jeg være ydmyk, ta til meg alle råd, høre på danselæreren og dommerne og gå i kulissene for å suge til meg mest lærdom for å greie meg her. Og jeg tåler kjeft og kritikk, det er jeg godt vant til å rette meg etter, sier han og legger til:

- Hvis jeg greier å holde meg så lenge i konkurransen at jeg får trent nok, så kan jeg bli farlig.

KLARE FOR «SKAL VI DANSE»: Jan Gunnar Solli, Aune Sand, Marianne Krogness, Frank Løke, Morten Hegseth, Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde. Foran fra venstre: Einar Nilsson, Amalie Snøløs, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Thea Næss skal denne høsten konkurrere på parketten.
KLARE FOR «SKAL VI DANSE»: Jan Gunnar Solli, Aune Sand, Marianne Krogness, Frank Løke, Morten Hegseth, Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde. Foran fra venstre: Einar Nilsson, Amalie Snøløs, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Thea Næss skal denne høsten konkurrere på parketten. Vis mer

For få dager siden deltok han i verdens hardeste triatlon, Norseman, og til helgen skal han møte norgesmester i boksing i ringen. Til høsten tar han altså danseskoene på.

Løke forklarer at det er det ekstreme i konkurransen som gjorde at han takket ja.

- I høst er det dans som gjelder. Jeg tror jeg skal få brent nok kalorier på fire timer dans om dagen til at jeg opprettholder den gode formen. Jeg har sett hvordan folk raser ned i vekt, og dansekroppene er jo veldig fine. Man blir sprek på en annen måte, og treningsmessig vil jeg ha stor utbytte av dette senere, sier han.

- Hva tror du «Skal vi danse» vil si for imaget ditt som «Macho-Frank»?

- Det er mulig det blir lite grann glitter og glam, men jeg skal være med selv. «Action-Frank» og «Macho-Frank» skal være i dansen uansett, det kommer jeg til å sette krav om, flirer han.

- Må slå Jan Gunnar

Løke har titt og ofte spøkt med søsteren Heidi Løke (35), og heller ikke denne gangen lar han sjansen gå fra seg til et lite sleivspark. Sportsprestasjoner til side, ifølge Frank er nemlig ikke Løke-familien kjent for sine rytmer.

- Den ene er dårligere enn den andre. Den eneste som er dårligere enn meg på dans er Heidi, og det er ikke akkurat en kompliment til henne.

Til tross for at familien synes det er kjempegøy at han skal delta, og gjerne kommer i studio for å få med seg live-sendingene fra salen, tror nok likevel 38-åringen at det vil bli noen familiære veddemål rundt hvor tidlig han ryker ut av konkurransen.

ÅRETS DELTAKERE: Disse tolv kjendisene skal svinge seg på parketten til høsten. Bakerst f.v.: Jan Gunnar Solli, Aune Sand, Marianne Krogness, Frank Løke, Morten Hegseth, Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde. Foran fra venstre: Einar Nilsson, Amalie Snøløs, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Thea Næss. Vis mer

- Spesielt Heidi vil nok le mye og bli overrasket hver gang jeg eventuelt måtte gå videre. Men hun kommer jo selvsagt til å heie på meg!

Med sine heller lave forventninger til egen prestasjon på dansegulvet, sikter ikke Løke nødvendigvis til toppen. Likevel har han noen soleklare mål om deltakere han vil slå.

- Jan Gunnar Solli må jeg faktisk slå. Vi har allerede tynte hverandre litt, men han er altså skam-grensa mi. Bare jeg slår han, så er jeg fornøyd. Det er det eneste som betyr noe. Men Amalie Snøløs og Aune Sand har også snakket litt om å ta meg her nå, så om jeg klarer alle disse tre, så er jeg veldig fornøyd.

LES OGSÅ: Nå er «Farmen»-paret gift

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer