- Det er forferdelig og grusomt

Rosa sløyfe-ambassadør Marian Aas Hansen har selv opplevd kreft på nært hold.

SEOGHØR.NO: I oktober hvert år er det fokus på brystkreft når Norges kreftforening arrangerer «Rosa sløyfe»-aksjonen.

Tirsdag ble «Den rosa boken» lansert, som er en samling nyskrevne og personlige tekster om hvordan det er å leve med og etter sykdommen, både som rammet og som pårørende. Anbjørg Sætre Håtun er blant bidragsyterne.

Artist og «Rosa sløyfe»-ambassadør Marian Aas Hansen opptrådte under lanseringen av boken.

- Det er veldig lett å støtte saken fordi det angår fryktelig mange. Jeg har pupper, moren min har det, søsteren min har det. Det å få fokus på det, at vi husker å sjekke og følge med, det er litt av greia med å ha så mye rosa rundt oss. Jeg tror faktisk ikke jeg har tatt mammografi selv. Så det burde jeg jo bare gjøre nå, sier Aas Hansen til Seoghør.no.

Den populære artisten har selv opplevd kreftsykdom på nært hold.

STØTTER AKSJONEN: Marian Aas Hansen viser fram den rosa sløyfen hun har på genseren. Foto: Curt Hjertstedt, Seoghør.no
STØTTER AKSJONEN: Marian Aas Hansen viser fram den rosa sløyfen hun har på genseren. Foto: Curt Hjertstedt, Seoghør.no Vis mer

- Nylig sang jeg i en begravelse til en som døde av kreft. Det som startet som brystkreft og spredde seg. Det var en person jeg har kjent fra jeg var liten. Alle kjenner noen som er berørt på et vis. Min mors beste venninne døde av kreft, og hun hadde jeg hatt nært hele mitt liv. Det er forferdelig og grusomt. Selvfølgelig håper jeg at det ikke skjer meg, mine nærmeste, eller noen andre.

Saken fortsetter under bildet.Nå håper Marian at andre også blir med og støtter aksjonen. Selv viser hun stolt fram en rosa sløyfe på genseren.

- Det å vise et lite symbol koster veldig lite. Det er enkel ting de fleste kan gjøre. Å vise at vi tenker på de som er rammet og at vi bryr oss. Akkurat det synes jeg er en veldig bra ting å gjøre, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Brast i gråt på trikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer