UENIGE: NRKs Jon Gelius og språkforsker Finn-Erik Vinje ble tirsdag invitert til å delta i en språkdebatt, men Gelius avlyste.
UENIGE: NRKs Jon Gelius og språkforsker Finn-Erik Vinje ble tirsdag invitert til å delta i en språkdebatt, men Gelius avlyste.Vis mer

- Det er feigt

Finn-Erik Vinje reagerer på at NRK avlyste språkdebatt.

SEHER.NO: NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius og språkforsker Finn-Erik Vinje ble onsdag invitert til å delta i en språkdebatt i både "RedaksjonEN" og "Dagsnytt 18" på NRK.

Debattene ble imidlertid avlyst ettersom Gelius nektet å diskutere med Vinje, skriver VG.

De to skulle gi sitt syn på at det nyansatte nyhetsankeret Ingerid Stenvold (32) har fått invilget søknaden om å snakke egen dialekt i Dagsrevyen.

- Det er mystisk at de ønsker å mørklegge det, eller iallfall ikke ha noe blest rundt temaet. Det kan jeg saktens forstå, men jeg synes det er feigt, sier Vinje til Dagbladet.
 
Jon Gelius benekter at han stoppet debatten, men sier han sa nei til selv å stille i debatt med Vinje.

- Jeg ønsket ikke å være med fordi dette er en debatt vi har hatt. Den raste i Aftenposten for noen uker siden, og NRK har selv dekket debatten, så det er ingen grunn til å hoppe på saken nå, sier Gelius til avisen.

Selv om Gelius ikke ville stille til debatt, blir dialektbruken i NRK imidlertid diskutert av mange andre.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn innrømmer til Dagbladet at hun er overrasket over at Stenvold får snakke dialekt, og mener at også andre bør få gjøre det.

- Jeg er redd det skal bli en smaksdiskusjon om fine og stygge dialekter. NRK må for all del ikke sette seg i en posisjon der de sier en dialekt er forståelig og en annen ikke.

Onsdag skrev Finn-Erik Vinje et blogginnlegg om den avlyste debatten.

"Et par timer etterpå fikk jeg kontrabeskjed: Noen i sjefsskiktet på Marienlyst hadde fått kalde føtter og ville ikke vite av noen som helst diskusjon — hverken i fjernsyn eller i radio", skriver språkforskeren.

Les blogginnlegget her (ekstern lenke).

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Ikke noe problem å takke ja