Selma Ibrahim:

- Det er fælt å si høyt

Årets «BlimE!»-artist forteller om en tøff ungdomstid.

MOBBING: Selma Ibrahim har kjent mobbing på kroppen. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK
MOBBING: Selma Ibrahim har kjent mobbing på kroppen. Foto: Silje Katrine Robinson / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som årets «BlimE!»-artist er det opp til NRK-programleder Selma Ibrahim (27) å fremme omsorg og vennskap for barna i Norge. «BlimE!» har pleid å vise frem at alle er forskjellige og at alle fortjener å bli inkludert til tross for det.

NRK Supers kampanje er en viktig brikke i kampen mot mobbing, og Ibrahim, som i år er kampanjens ansikt, har kjent mobbing på kroppen.

I denne ukens episode av NRKs «Lindmo» røper programlederen, kjent fra «Supernytt» og «MGPjr.», at hun har stått på begge sider - hun har både mobbet andre, og blitt mobbet selv.

LINDMO: 14. oktober var det premiere på filmen «Jentetur», hvor Janne Formoe har hovedrollen. På «Lindmo» fikk vi se henne prate om blant annet forventninger til filmen. Video: NRK / Rød Løper. Vis mer

Ville føle seg trygg

Ibrahim forteller til programleder Anne Lindmo (52) at hun i 8. klasse var opptatt av å få andre til å le. Hun ville være «klasseklovnen» - det handlet i stor grad om å være trygg selv. Å ikke bli utsatt selv.

Om hun fikk andre til å le, så ville ingen le av henne. Da Lindmo spør hvem dette kunne gå utover svarer Ibrahim ærlig:

- Det kjipe er at det kunne være hvem som helst. Det var lett for meg i 8. klasse å ta de som var svakere enn meg. Jeg kunne la det gå utover noen som var litt annerledes og stille. Hvis jeg så bort på jentene og fikk dem til å le, var jeg fornøyd. Det er fælt å sitte å si høyt.

FIKK IKKE KONTAKT: Sondre Justad var blant gjestene på «Lindmo», og der fortalte han at moren følte hun ikke fikk kontakt med han. Video: NRK Vis mer

Ibrahim så ikke på seg selv som en mobber fordi fokuset var å ikke bli mobba selv. Hun ble imidlertid konfrontert av en miljøarbeider på skolen som fortalte at flere hadde gitt beskjed om at hun ikke hadde vært spesielt grei med en klassekamerat.

Det var først da hun forsto selv at hun hadde mobbet.

Ble fryst ut

Etter hvert i ungdomstiden får Ibrahim beskjed av foreldrene sine om at de skulle flytte. Det betydde ny skole og nye mennesker å forholde seg til. Ibrahim forklarer til Lindmo at det går fint i starten - helt til de plutselig snur.

- Så er jeg plutselig alene. Da har jeg ikke noen venner plutselig.

REHAB: Sophie Elise Isachsen ble i sommer lagt inn på rehabilitering for rus. Her er hun på «Lindmo» for å snakke om opplevelsen. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Hun forklarer at hun ble fryst ut av medelevene sine og mottar stygge meldinger fra de rundt seg. Hun begynte å gjøre seg selv usynlig i skoletimene for å ikke bli lagt merke til.

Hun fortalte ikke hjemme at hun følte seg alene og ikke hadde noen å være med. Hun følte på skam.

Det var en venninne, fra den gamle skolen, som blir redningen. En dag fortalte Ibrahim alt til henne - at hun ikke har noen venner å være med på den nye skolen.

- Jeg forteller alt som har skjedd. Da bestemmer hun seg for at hun skal besøke meg hver helg så jeg har noen å være med i helgene i hvert fall. Det setter jeg veldig stor pris på, sier en tydelig rørt Ibrahim.

Ibrahim er for øvrig aktuell med boken «Bare en venn» som omhandler hennes vanskelige ungdomstid.

LES OGSÅ: Ble pappa: - Sovet i to timer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer