Hertuginne Meghan og prins Harry:

«Det er et veldig vakkert navn, jeg liker det»

Hertugparet venter en datter i løpet av sommeren. Disse navnene kan være aktuelle.

BABY PÅ VEI: Snart blir Harry og Meghan tobarnsforeldre. Men hva skal datteren hete? Foto: Sipa USA / Dppa / NTB
BABY PÅ VEI: Snart blir Harry og Meghan tobarnsforeldre. Men hva skal datteren hete? Foto: Sipa USA / Dppa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sommeren venter hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) sitt andre barn, en jente. Archie (2) skal dermed bli storebror, og den rojale fansen venter nå spent på den kongelige babyen, som etter alt å dømme ikke er langt unna.

Mange er nok også spente på hva slags navn Meghan og Harrys datter vil få. Hertugparet er mildt sagt kjent for å gå egne veier både i handling og ord, og da de kunngjorde Archies navn i mai 2019, kom det som en overraskelse på «alle».

Bettingselskapene hadde ikke engang navnet - som ikke har noen kongelige røtter - på oddslisten. Det er med andre ord ikke godt å si hva Meghan og Harrys datter vil hete når hun snart kommer til verden.

Likevel har vi fått noen hint om hva jentas navn kan bli.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Lily eller Amy?

Da Meghan og Harry møtte en gjeng skolebarn da de ventet Archie i 2019, fikk de en rekke forslag fra skolebarna om hva barnet kunne hete dersom det ble en jente.

Ifølge People foreslo syv år gamle Megan Dudley at barnet kunne få navnet Amy.

- Jeg spurte henne om hun ville kalle barnet Amy dersom hun fikk en jente, og da svarte hun: «Det er et veldig vakkert navn, jeg liker det. Vi må tenke på det», sa syvåringen til reporterne på stedet.

Under arrangementet viste prins Harry også interesse for navnet Lily. Den kommende tobarnsfaren hadde en samtale med en mor som hadde en datter med dette navnet, og spurte derfor om hvordan det staves, ifølge People.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podkast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Da hertugparet besøkte Australia høsten 2018, fikk de også flere navneforslag fra ivrige fans. I Melbourne møtte de tilhengeren Jessica Bonaddido, som hadde en datter som het Harriet - som er den kvinnelige versjonen av prinsens eget navn.

Senere avslørte kvinnen til Sunday Express at prins Harry skal ha sagt at navnet var flott.

Kongelige navn

Om det blir Amy, Lily, Harriet - eller et kongelig navn, er ikke godt å si. Det som i hvert fall er sikkert, er at navnet Philippa har klatret oppover på bettinglistene etter at prins Harrys bestefar prins Philip gikk bort i april, 99 år gammel.

- Oppslutningen for et barn som heter Philippa viser ingen tegn til å stoppe, og vi har blitt tvunget til å snevre inn oddsen for at det er navnet til Harry og Meghans datter, sier Jessica O'Reilly i det britiske spillselskapet Ladbrokes til People.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Dersom hertugparet velger å hylle dronning Elizabeths (95) mangeårige ektemann, blir de ikke de første. Prins Harrys nieser prinsesse Eugenie (31) og Zara Tindall (40) valgte begge å gi sine sønner mellomnavnet Philip da de fikk barn tidligere i år.

Andre populære kongelige navn er også Diana, etter prinsens mor som døde på brutalt vis i 1997. Det tradisjonstunge navnet Elizabeth er også høyt oppe på oddsen.

Hva barnet til slutt ender opp med å hete, gjenstår å se.

LES OGSÅ: Røper fremtidsplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer