MÅ HOLDE IGJEN: Roer Olaf Tufte fortrekker å gi alt når han først setter i gang, men OL-vinneren, bonden og forretningsmannen sier til Dagbladet at treningen frem mot Rio-OL er mer balansert. Her avbildte i forbindelse med «Best av de beste» på TV 2. Foto: Espen Solli
MÅ HOLDE IGJEN: Roer Olaf Tufte fortrekker å gi alt når han først setter i gang, men OL-vinneren, bonden og forretningsmannen sier til Dagbladet at treningen frem mot Rio-OL er mer balansert. Her avbildte i forbindelse med «Best av de beste» på TV 2. Foto: Espen SolliVis mer

- Det er et lite helvete

Roer Olaf Tufte snakker om nedturen de par siste årene - og om sin aller største utfordring.

SEOGHØR.NO: OL-vinner Olaf Tufte (38) har vist muskler i TV-programmer som «Best av de beste» og «71° nord - Norges tøffeste kjendis» de siste årene.

Etter et par nedturer med London-OL og i påfølgende sesonger, er 38-åringen igjen klar for å vise seg frem som profesjonell roer.

Han er heltent på OL-gull i Rio de Janeiro neste år, men til Dagbladet forteller Tufte at han synes det er vanskelig å ikke gi alt, men passe, på trening.

- Det er et lite helvete. Den største utfordringen jeg har. Å bremse meg selv er ikke meg liksom. I hodet mitt er det full guffe hele veien. Jeg blir skikkelig sinna når jeg må holde igjen, innrømmer roeren overfor Dagbladet.

BLE HEDRET: Olaf Tufte, som vant gull i singlesculler under OL i Beijing i 2008, mottok heder sammen med spydkaster Andreas Thorkildsen på OL-festen på Plaza Hotell i Oslo høsten 2008. I OL i Athen i 2004 ble det også gull på Tufte, men under London-OL nådde han ikke helt opp. Foto: Stella Pictures
BLE HEDRET: Olaf Tufte, som vant gull i singlesculler under OL i Beijing i 2008, mottok heder sammen med spydkaster Andreas Thorkildsen på OL-festen på Plaza Hotell i Oslo høsten 2008. I OL i Athen i 2004 ble det også gull på Tufte, men under London-OL nådde han ikke helt opp. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Måtte omprioritere

Tufte, som i fjor viste sitt ekstreme konkurranseinstinkt i «71° nord» på TVNorge, sier til avisen at han nå prøver å være «lur» når han trener. Dét på tross av at han altså misliker å måtte holde igjen.

- Prioritere de viktigste - og hardeste - øktene, sørge for å ha overskudd til dem og få maks ut av dem, forklarer Tufte om den nye treningsstrategien til Dagbladet.

Men det er altså ikke bare i det profesjonelle livet Olaf Tufte krever maksimalt av seg selv.

TØFFING: Konkurranseinstinktet til 38-åringen ble tydelig i kjendisversjonen av «71° nord». Her på premierefesten sammen med kona Aina i februar 2014. Foto: Andreas Fadum
TØFFING: Konkurranseinstinktet til 38-åringen ble tydelig i kjendisversjonen av «71° nord». Her på premierefesten sammen med kona Aina i februar 2014. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I «71° nord» havnet han på kant med den mer bedagelig anlagte «Hotel Cæsar»-skuespilleren Nikis Theophilakis (43).

- Han var livredd for at turen ikke skulle være hard nok. Han ville gjerne bære mest mulig. Jeg håper ikke at Olaf oppfører seg slik i familiesammenhenger, sa Theophilakis til Seoghør.no om Tuftes konkurranseinstinkt våren 2014.

På privaten har Olaf Tufte vært gift med kona Aina siden høsten 2008. Paret har sønnen Herman Aurelius og datteren Mie Lovise sammen.

De siste årene har tobarnsfaren også gjort suksess med klesmerket Tufte Wear, som blant annet produserer undertøy i ull- og bambusblandinger.

LES OGSÅ: - Jeg er følsom til tusen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.