- Det er et lite helvete

Roer Olaf Tufte snakker om nedturen de par siste årene - og om sin aller største utfordring.

MÅ HOLDE IGJEN: Roer Olaf Tufte fortrekker å gi alt når han først setter i gang, men OL-vinneren, bonden og forretningsmannen sier til Dagbladet at treningen frem mot Rio-OL er mer balansert. Her avbildte i forbindelse med «Best av de beste» på TV 2. Foto: Espen Solli
MÅ HOLDE IGJEN: Roer Olaf Tufte fortrekker å gi alt når han først setter i gang, men OL-vinneren, bonden og forretningsmannen sier til Dagbladet at treningen frem mot Rio-OL er mer balansert. Her avbildte i forbindelse med «Best av de beste» på TV 2. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: OL-vinner Olaf Tufte (38) har vist muskler i TV-programmer som «Best av de beste» og «71° nord - Norges tøffeste kjendis» de siste årene.

Etter et par nedturer med London-OL og i påfølgende sesonger, er 38-åringen igjen klar for å vise seg frem som profesjonell roer.

Han er heltent på OL-gull i Rio de Janeiro neste år, men til Dagbladet forteller Tufte at han synes det er vanskelig å ikke gi alt, men passe, på trening.

- Det er et lite helvete. Den største utfordringen jeg har. Å bremse meg selv er ikke meg liksom. I hodet mitt er det full guffe hele veien. Jeg blir skikkelig sinna når jeg må holde igjen, innrømmer roeren overfor Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

Måtte omprioritere

Tufte, som i fjor viste sitt ekstreme konkurranseinstinkt i «71° nord» på TVNorge, sier til avisen at han nå prøver å være «lur» når han trener. Dét på tross av at han altså misliker å måtte holde igjen.

- Prioritere de viktigste - og hardeste - øktene, sørge for å ha overskudd til dem og få maks ut av dem, forklarer Tufte om den nye treningsstrategien til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer