Anniken Jørgensen:

- Det er et konstant stress

Anniken Jørgensen letter på sløret.

ÆRLIG: Influenser Anniken Jørgensen innrømmer at Instagram har vært en stressfaktor for henne. Foto: Terje Pedersen / NTB
ÆRLIG: Influenser Anniken Jørgensen innrømmer at Instagram har vært en stressfaktor for henne. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser og tidligere «Bloggerne»-profil Anniken Jørgensen (25) er ikke fremmed for å være åpen og ærlig med følgerne sine på sosiale medier. Senest i desember i fjor fortalte hun om helseutfordringene sine, etter at hun hadde blødd i nærmere syv måneder.

Nå tyr hun imidlertid nok en gang til Instagram. Denne gangen forteller hun om hvordan bildedelingstjenesten har påvirket henne til å opprettholde et urealistisk og et såkalt «perfekt image» på sin egen konto.

Jørgensen starter innlegget følgende:

«Hei folkens. Det er på tide å være ekte med dere. For på dette tidspunktet kunne jeg ha skrevet en bok om alle de rare valgene jeg har tatt, og hvordan jeg mistet meg selv til Instagram, eller kanskje Internett. Det kan være tittelen på det hele».

MISTENKELIG: Vi har gravd litt på Instagram-profilen til influenser Sofie Karlstad og mener vi har funnet noe oppsiktsvekkende. Video: Rød Løper/Viaplay/Netflix/TV2/Youtube. Vis mer

- Flukt fra virkeligheten

Influenseren går deretter nærmere inn på at hun har måttet gjøre noen drastiske endringer i livet sitt. Hun påpeker at det er små endringer, men at det har forandret livet hennes til det bedre.

Over flere år har Jørgensen vært en stor profil i sosiale medier, men det har ikke bare vært en dans på roser for henne.

Nå har hun imidlertid bestemt seg for å vise en mer ekte, men også mer kreativ side av seg selv på plattformen. Hun er lei av at alt skal være «perfekt».

« … Jeg vil ikke gråte mens jeg skriver dette. Instagram har ikke vært morsomt på mange år, for å være ærlig. Det har vært min flukt fra virkeligheten, hvor jeg konstant har sammenlignet meg selv og fortalt meg selv at alle andre er bedre enn meg», skriver hun videre.

I innlegget legger ikke Jørgensen skjul på at hun har vært stresset på grunn av at Instagram-kontoen måtte se fin ut. Hun skriver blant annet at hun måtte bla gjennom de tidligere postene for å finne ut sist gang hun syntes det var gøy.

«Det er et konstant stress hele tiden med hvordan feeden din ser ut, og at den skal være perfekt nok. Jeg vet at mange kontoer er slik, men jeg vet ikke engang hvem vi gjør dette for».

Anniken Jørgensen har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

FLAUSE: Anniken Jørgensen sendte en direktemelding til Karpes Chirag Patel. Her forteller hun om hvordan det gikk. Video: Thea Hope. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Jeg har mistet det

Hun legger til at hun har følt på at alt handler om å ta bilder uansett hvor hun befinner seg. Om det så er hjemme hos seg selv, hvor hun spiser lunsj, hva hun har på seg eller hva hun kjøper.

Samtidig avslører Jørgensen at hun ikke har lagt ut et bilde på nærmere seks år uten å publisere det et annet sted først.

Tidligere har hun nemlig hatt en ekstra konto på Instagram hvor bildene ble publisert på forhånd, bare for å sjekke hvordan det ble seende ut i feeden.

«For eksempel kan du se at mange profiler tar annethvert bilde av seg selv og av «noe» annet for å lage en romslig og fin feed. Noen startet det; så fant alle det ut og fulgte etter. Jeg gjorde det selv en stund, og det er ikke noe galt med det, men det tar bort ditt autentiske jeg.

SPESIELT: Blogger Anniken Jørgensen har fått flere bilder slettet fra Instagram, og synes det er skikkelig spesielt. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

«Jeg er en veldig kreativ person, men jeg har på en eller annen måte mistet det innenfor små hvite rammer», fortsetter hun.

Avslutningsvis forteller hun at den andre kontoen nå er slettet og at hun ikke kommer til å være like pirkete på bildene hun legger ut lenger. I tillegg mener hun at det skal være gøy å legge ut bilder, og ikke føles som tvang.

LES OGSÅ: Jeg visste det før ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer