GJENFORENT: The September When ble Årets spellemenn under Spellemannsprisen i 1994. Nå gir de ut sitt femte studioalbum! Foto: Scanpix
GJENFORENT: The September When ble Årets spellemenn under Spellemannsprisen i 1994. Nå gir de ut sitt femte studioalbum! Foto: Scanpix Vis mer

- Det er et album som kler oss

The September When er tilbake. Lytt til den ferske singelen!

SEHER.NO: 5. desember slipper The September When sitt femte studioalbum, "Judas Kiss".

Mandag slapp Stavanger-gruppa singelen "Don't Call The Cops", som de nå har lagt ut på MySpace.  

Lytt til låta her! (ekstern lenke)

"Judas Kiss" ble spilt inn på utrolige 14 dager i Vega Studio i Frankrike, og på nettsiden skriver gutta at de ble overrasket over at de fikk til ei hel plate:

"Vi booket fjorten dager i et lite studio i sør-Frankrike for å sortere i det vi hadde, og forhåpentligvis komme hjem med fire-fem noenlunde ferdige låter. To uker etterpå hadde vi til alles store overraskelse en hel plate i boks, og det ville være synd og skam å ikke dele en smakebit med dere, våre nye venner (akkurat nå er det hele fire av dere, men kanskje det blir flere etter hvert?)".

Det var like etter at The September When ble gjenforent under Offshore Nothern Seas-messen i Stavanger i august - og 20.000 publikummere strømmet til konserten - at de bestemte seg for å dra til Frankrike.

Til NRK.no sier gruppas frontfigur Morten Abel at plata ble spilt inn i rekordfart.

- Vi hadde håpt å få lage seks låter, men kom hjem med et helt album. Det har skjedd i rekordfart, uten at vi har pushet på. Grunnen kan være at vi har vært fra hverandre så lenge at det har bygd seg opp en masse energi som ville ut. Det har blitt et album som kler oss - det er moderne - der vi er nå, både når det gjelder "songwriting" og arrangement- ja, hele uttrykket, sier han.

The September Whens diskografi:

The September When (1989)
Mother I've Been Kissed (1991)
One Eye Open (1993)
HuggerMugger (1994)

Har du et kjendistips? Send det til Seher@seher.no.

LES OGSÅ: Abel-gitarist tatt av scenen
Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.