SVIKT: Torsdag denne uken gratulerte aviser som Aftenposten, Dagsavisen (bildet), Bergens Tidende, Trønder-avisa, Telemarkavisa og iTromsø avdøde manager og artist Tore Hansen med det som skulle vært hans 64-årsdag - syv måneder etter at han tapte k Foto: Faksimile Dagsavisen
SVIKT: Torsdag denne uken gratulerte aviser som Aftenposten, Dagsavisen (bildet), Bergens Tidende, Trønder-avisa, Telemarkavisa og iTromsø avdøde manager og artist Tore Hansen med det som skulle vært hans 64-årsdag - syv måneder etter at han tapte k Foto: Faksimile DagsavisenVis mer

- Det er en utilgivelig feil som ikke skal skje

Torsdag denne uken trykket flere aviser bursdagshilsen til artist og manager Tore Hansen - syv måneder etter at han tapte kampen mot kreften.

SEOGHØR.NO: Nyhetsbyrået NTB står for tjenesten «dagens jubilanter» som avisene rundt om i Norge kan kjøpe for å ha på trykk.

Torsdag denne uken gratulerte aviser som Aftenposten, Dagsavisen, Bergens Tidende, Trønder-avisa, Telemarkavisa og iTromsø avdøde artist og manager Tore Hansen med det som skulle vært hans 64-årsdag.

Men Hansen gikk bort 11. februar i år etter å ha tapt kampen mot kreften.

- Det er en utilgivelig feil som ikke skal skje. Vi har rutiner for å fange opp slike tilfeller så langt det er mulig. Dette er rett og slett en menneskelig svikt, sier Thor Sørum-Johansen, redaktør i NTB Tema, til Seoghør.no.

Tore Hansens gode venn og kollega Dag Spantell mener det er elendig av NTB at feilen ikke ble oppdaget før avisene gikk i trykken.

- Det er klart at det er en belastning for familien, men skaden er jo skjedd. NTB har rett og slett «driti på draget». De som har ansvar må sjekke sånne ting før de sender det ut. Det er det jeg mener. Men, det er menneskelig å feile, så vi får bare sette det på en konto for uheldige miss, sier Spantell til Seoghør.no.

Han forteller videre at Hansens enke har fått beklagelse av Thor Sørum-Johansen i NTB etter at Seoghør.no gjorde han oppmerksom på saken.

- Hva gjør dere nå for å hindre at slike feil skjer på nytt i fremtiden?

- På mandag skal vi ha gjennomgang av saken og gå igjennom rutinene på nytt. Det finnes ingen unnskyldning for dette, beklager Sørum-Johansen.

Tore Hansen gjorde stor suksess med bandet «Unit Five» på 70- og 80-tallet, blant annet med sangen «Vit at jeg elsker deg». I 2001 ble bandet gjenforent, og ga siden ut to album.

LES OGSÅ: - Jeg turte ikke å fortelle barna om det