- Det er en stor ære!

Ingrid Bjørnovs store scenekunst og dype samfunnsengasjement gjør henne til en verdig vinner av «Wenche Foss’ Ærespris».

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag feiret Se og Hør sitt 35-årsjubileum med et stort show på Christiania Teater og etterfest på ærverdige Theatercaféen i Oslo. Blant de mange, gjeve prisene var det én som hang litt høyere enn de øvrige: «Wenche Foss’ Ærespris».

I statuttene står det følgende:

«Wenche Foss’ Ærespris går til en person, organisasjon eller institusjon som i sterk grad kan forbindes med Wenches livsglede, formidlingsevne og engasjement – både på og utenfor den kunstneriske arenaen.»

En jury bestående av Wenches sønn, Fabian Stang, skuespiller og tidligere kulturminister Ellen Horn, samt Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad, bestemte at prisen i år skulle gå til Ingrid Bjørnov (49).

- Jeg er veldig stolt, det er en stor ære. Det er noe med hva slags menneske Wenche Foss var, ikke bare som kunstner, men hennes samfunnsengasjement, og kanskje spesielt opp mot mennesker med Downs syndrom, sier Ingrid til Se og Hør.

Fra klokka 21.30 søndag kan du se Kjendisgallaen på Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

STOR SUKSESS: Ingrid Bjørnov har gjort det stort på scenen, og vunnet mange priser. Nå har hun også vunnet Wenche Foss' ærespris.  Foto: FameFlynet Norway
STOR SUKSESS: Ingrid Bjørnov har gjort det stort på scenen, og vunnet mange priser. Nå har hun også vunnet Wenche Foss' ærespris. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Wenche fikk som kjent en sønn med Downs syndrom, Tommeliten, som kom til verden to år før Fabian. Tommeliten døde av leukemi bare fire år gammel. Ingrid har selv en niese, «Lille-Ingrid», med Downs syndrom – og ønsker å gi prispengene til  foreningen «Norsk Nettverk for Downs Syndrom».

- Det er mange ubrukte ressurser i mennesker med Downs. Tenk på musikkgleden, det sosiale – hvor flinke de er til å omgås folk. I eldreomsorgen er det et skrikende behov for menneskelig nærvær og varme, sier Ingrid.

Under 35-årsfesten var det «Lille-Ingrid» som til stormende jubel gikk opp på scenen og tok i mot prisen på vegne av tante Ingrid.

Øverst i saken kan du se Ingrid Bjørnhov takke for prisen.

 

SE «KJENDISGALLAEN 2013» HER:

 

Se video direkte fra den røde løperen her:

 

 

Se intervju med Ingrid Bjørnov:

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer