- Det er en skandale

Espen Bredesen mener at Kollen-saken bekrefter det mange tenker om hoppsporten.

SKANDALE: Onsdag skulle Anette Sagen være den første hopperen til å innvie det nye Holmenkoll-anlegget, men tirsdag ble det kjent at en rekke prøvehoppere hadde testet anlegget før henne. Deriblant landslagshopper Bjørn Einar Romøren. Her fra da An
SKANDALE: Onsdag skulle Anette Sagen være den første hopperen til å innvie det nye Holmenkoll-anlegget, men tirsdag ble det kjent at en rekke prøvehoppere hadde testet anlegget før henne. Deriblant landslagshopper Bjørn Einar Romøren. Her fra da An Vis mer
SEHER.NO:  Fredag var det duket for premierefest i forbindelse med sesongstarten på «Mesternes Mester» på NRK.

Blant de 11 idrettsutøverne som er med i årets sesong, som har offisiell premiere på NRK1 lørdag, er da tidligere OL-vinner og landslagshopper Espen Bredesen (42). 

Bredesen, som la opp som skihopper i 1998 og nå jobber som sportskommentator for NRK, er denne uken en av mange som har engasjert seg i den såkalte «Kollen-skandalen» som har preget mediebildet.

Onsdag skulle Anette Sagen være den første til å hoppe i og innvie det nye Holmenkoll-anlegget. Tirsdag kveld ble det imidlertid kjent at en rekke prøvehoppere hadde fått hoppe før ungjenta, deriblant landslagsutøver Bjørn Einar Romøren.

Saken har vakt massive reaksjoner i Norge de siste dagene, og torsdag ble det kjent at Romøren nå blir straffet for «hoppkuppet» ved at han utestenges fra verdenscuprennene i Lahti og Kuopio.


Overfor Seher.no fredag sier Bredesen at han synes saken har vært et «eneste stort surr» fra de ansvarliges side. 

- Fra starten av har det vært et eneste stort surr. Jeg personlig kan ikke forstå at den som ble tatt ut til å hoppe først ikke fikk hoppe først. Som skihopper er det førstehoppet som gjelder, ingenting annet. Det er en skandale og de har rotet det til skikkelig. Det er en helt ny bakke og det er ingenting som tilsier at det trengs 24 prøvehoppere, sier han til Seher.no.

Han mener også at saken har påvirket det norske folks holdning til hoppsporten.

- Ja, jeg tror det bekrefter det mange tenker om hoppsporten – at det alltid er noe som skjer. Nå er det mange år siden det har skjedd noe sist, men hoppsport har alltid vært enormt engasjerende, noe man ser godt ut fra denne hendelsen her. Men det er jo best når det er positivt da, forteller han.

Bredesen tror imidlertid ikke det bare er Romøren, Sagen og de andre involverte dette går utover. Ifølge hoppstjernen kan nemlig saken også ha en innvirkning på de andre landslagsgutta. 
 
- Skihopping krever en mental ro, derfor er noe som forstyrrer aldri bra. Noen takler det bedre enn andre, men man vet aldri helt hvem som takler det og ikke. Forhåpentligvis går det litt bedre med de andre gutta på laget enn med hovedpersonen selv, sier han.
 
Kollen-skandalen har hittil vært en av ukens mest omtalte saker, og Bredesen tror dette er på grunn av det voldsomme engasjementet det norske folk har for hoppsporten.

- Denne saken viser hvertfall at det er et voldsomt engasjement. Engasjementet i norsk hoppsport er faktisk en spesiell ting. Kanskje fordi hopping er forbundet med noe litt kontroversielt, sier han.
 
«Mesternes Mester» har premiere på NRK1 lørdag kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ:  - Helt jævlig når han er vekk