FILMAKTUELL: Bjørn Sundquist befinner seg i disse dager i Sverige, hvor han spiller en rolle i svenskenes første film basert på annen verdenskrig.  Foto: Seher.no/Anders Myhren
FILMAKTUELL: Bjørn Sundquist befinner seg i disse dager i Sverige, hvor han spiller en rolle i svenskenes første film basert på annen verdenskrig. Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

- Det er en myte at jeg er sur

Men nå spiller Bjørn Sundquist kaldblodig drapsmann i svensk storfilm.

SEHER.NO:  Bjørn Sundquist (61) har med årene rukket å bli Norges mest brukte filmskuespiller, og har medvirket i over 40 filmer.

I disse dager er 61-åringen, kjent fra blant annet «Død Snø», «Jernanger» og «Kautokeino-opprøret», aktuell som kaldblodig og hevngjerrig drapsmann i den svenske storfilmen «Gränsen», hvis handling er lagt til annen verdenskrig.

Ifølge Dagbladet handler filmen, som spilles inn i Torsby i Sverige, om løytnant Aron Stenström som setter utfor en turbulent jakt etter sin forsvunne bror. Han er tatt til fange av tyskerne og befinner seg i okkuperte Norge.

Sundquist spiller da den norske motstandsmannen Egil, som har blitt frarøvet sin kone og sønn av tyskerne, og blir oppslukt av å ta hevn.

Ifølge Sundquist, som har spilt en rekke «slemme»-roller på film, tar han det som et kompliment dersom folk ikke skiller hans karakterer fra film og virkelighet.
 
- Om folk tror min framstilling av de ulike rollene er slik jeg er i virkeligheten, så betyr det at det har vært ekte og troverdig. Det tar jeg som et kompliment, sier han til Dagbladet.

Likevel mener han at det er mange feilaktige myter om hans person.

- Det er en myte om meg, at jeg er sur og at jeg banner mye på nord-norsk. Det er ikke sånn i det hele tatt. Jeg har mange sider, og jeg er ikke konfliktsky, men på bunnen er jeg en snill gutt. Jeg blir oppgitt om folk tar meg for gitt, sier han.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Sundquist holdt på å drukne