Det er en lidelse å se på

Som oftest er det ikke noe kompliment når man har lyst å skifte kanal flere ganger midt i ett program.

KJENDISTUNGT: Jon Øigarden, Gard Eidsvold, Janne Formoe og Linn Skåber spiller alle seg selv i «Hjerte til hjerte - Spelet». Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
KJENDISTUNGT: Jon Øigarden, Gard Eidsvold, Janne Formoe og Linn Skåber spiller alle seg selv i «Hjerte til hjerte - Spelet». Foto: Anne Liv Ekroll, NRK Vis mer
SOM OFTEST ER DET IKKE noe kompliment når man har lyst å skifte kanal flere ganger midt i ett program. I «Hjerte til hjerte - Spelet» sitt tilfelle, er det lysten til å gjøre nettop det som gjør serien så severdig.

Man rødmer så man får hjertefargede kinn, og med en klump av latter sittende fast i halsen klarer man ikke la være å stirre og heller ikke helt slippe latteren løs.

DET HAR NÅ gått et par år siden vi sist så Linn Skåber i rollen som «Linn Skåber». Den gang skulle hun gi ut bok på Gyldendal forlag, og fornærmet halve Kjendis-Norge i prosessen.

DENNE GANGEN SKAL den 40 år gamle drittungen, som aldri kom ut av trassalderen, være med i Maridalsspillet. Som sist har hun et team fra NRK i hælene, og som manager har hun fått med seg Evelyn Moe, hun med «hår som stålull», som spilte resepsjonist på Gyldendal i forrige sesong.

DET BLIR SELVSAGT starten på en svært pinlig affære, når divaen ikke får rollen hun ønsker, ikke får senga hun ønsker og ikke får dele seng med den hun ønsker. Linn herser rundt med verdens koseligste dame, Evelyn, og kliner ned Janne Formoe i sin streben etter å få en bedre rolle.

HUN ER LIKE UFORSKAMMET
frekk, like selvopptatt og like skruppelløs som forrige gang, og det er som om man vrir seg i sofaen og bite på knokene i smerte når pinlighetene er på det verste. Likevel er det etter første episode klart at serien må heve seg for å komme på samme nivå som i første sesong, men det ligger helt klart potensiale for det.

DET ER LITT SKREMMENDE å se hvor lett Linn Skåber glir inn i rollen som supernarsissisten «Linn Skåber», men vi får håpe at hun bare er en god skuespiller. Kristin Tonjer, som spiller Evelyn, har også et reaksjonsmønster man ikke kan øve inn på forhånd - og det sies at hun ikke alltid får hele manus nettopp fordi hun gjør så mye ufrivillig bra på egenhånd. Det er i det hele tatt ganske virkelighetsnært det som skjer på skjermen, og det er morsomt å se hvor naturlige de fleste virker.

DET VERSTE ER at vi alle har møtt en Linn Skåber-light i løpet av livet, og vet hvor lite morsomme og krevende disse personene virkelig kan være. Dermed er også gjenkjennelsen stor.

DERFOR TAR DET OGSÅ litt tid før man virkelig klarer å slippe ut gapskratten når man ser Linns karakter på skjermen. For det er nok litt med «Hjerte til hjerte - Spelet» som med vitser i begravelser, man har høy terskel før man tillater seg selv å le midt i tragedien.

Det blir nok enklere å le for hver episode som går…

(Anmeldelsen er basert på første program)

Se «Hjerte til hjerte - Spelet» på NRK 1 torsdager 22.20. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ: Hun snakker i 12 og et halvt minutt
LES OGSÅ: De serverte ståltrå i suppa før Hellstrøm ryddet opp...
LES OGSÅ: Er det noe rikingene mangler? Ja, penger.