- Det er en katastrofe

MGP-entusiaster reagerer på duelloppsetningen foran "Siste Sjanse" i Melodi Grand Prix til helgen.

I DUELL: Lørdag møter Karoline Garfjell (t.v) Venke Knutson i duell i "Siste Sjansen" i Sarpsborg. Dermed er det helt umulig at de to blondinene ender opp sammen i den norske finalen i Grand Prix. Foto: Fredrik Arff/NRK (Bildet er kuttet og satt sammen av Seher.no)
I DUELL: Lørdag møter Karoline Garfjell (t.v) Venke Knutson i duell i "Siste Sjansen" i Sarpsborg. Dermed er det helt umulig at de to blondinene ender opp sammen i den norske finalen i Grand Prix. Foto: Fredrik Arff/NRK (Bildet er kuttet og satt sammen av Seher.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag er det klart for "Siste Sjanse" i Grand Prix, hvor to og to artister møtes til duell, inntil man står igjen med to finalister som går til den norske finalen i Oslo Spektrum. 

Flere reagerer på måten duellene er satt opp på, blant annet på NRKs egne MGP-sider, og de britiske MGP-entusiastene Schlagerboys (ekstern lenke) mener det er en katastrofe at artisten Venke Knutson møter Karoline Garfjell i duell.

- At de har puttet Venke Knutson opp mot Karoline Garfjell! Dette er en schlager-katastrofe! skriver bloggerne, som er tydelig skuffet over duellsystemet.

Dag Hvaring i Dinamo, som produserer delfinalene i Grand Prix, sier til Seher.no at de har valgt duellsystemet fordi det fungerte godt i fjor. 

- Sånn var det også i fjor, og da startet vi med dette duellsystemet for første gang i Ålesund. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på det.

Hvaring innrømmer at det ikke er tilfeldig hvem som skal duellere mot hverandre, men sier at han ikke har hatt noe med den biten å gjøre. 

- Det er redaksjonen som har satt opp duellene. Jeg vet ikke hvor mange som sitter i redaksjonen, men det er mange, og jeg vet ikke hvilke kriterier som ligger til grunn for duellene, sier han til Seher.no.

Denne uken ble det klart at Johnny Hide og Skanksters landet de to beste femteplassene i sine respektive delfinaler, og dermed får en ny sjanse i konkurransen på lørdag. Birmingham-guttene i Schalgerboys er imidlertid ikke spesielt imponert over "Siste Sjansens" to siste artister.

- De siste to til lørdagens Siste Sjanse har blitt annonsert i Norge. Det er ganske kjedelig og vi husker ikke hvem noen av dem er!

Under delfinalene i MGP har ikke tallene på hvor mange som har stemt totalt eller på hver artist blitt offentliggjort, og ifølge Hvaring er det kun i finalen publikum får se hva nettopp deres stemme er verdt.

- Vi offentliggjør ikke tallene, og det har vi aldri gjort. Det er kun i finalen vi viser disse. Det har vært sånn i hele Grand Prix-historien, sier han til Seher.no.

- Siste Sjanse er satt opp ut fra redaksjonelle kriterier. Det handler om å gi sendingen dynamikk og variasjon. Det går ikke minst på logistikk, slik at man får avviklet sendingen på best mulig måte. Da skal det også tas hensyn til skift mellom sanger, kostymer, korister osv. For å få det hele til å gå i hop på best mulig måte, ble duellene slik, sier prosjektleder i NRK, Leif-Åge Reme til Seher.no.

Slik ser oppsettet for de fire første duellene i lørdagens "Siste Sjanse" ut:

Duell nr.1: Skanksters med "Life Is Here Today" mot Bjørn Johan Muri med "Yes Man"

Duell nr.2: Gaute Ormåsen med "Synk eller svøm" mot Heine Totland med "The Best Of Me Is You"

Duell nr.3: Johnny Hide med "Rewind Love" mot Mira Craig med "I'll Take You High"

Duell nr.4: Karoline Garfjell med "Tokyo Night" mot Venke Knutson "Jealous Cause I Love You"

"Siste Sjanse" sendes lørdag direkte fra Sarpsborg med åtte melodier som konkurrerer. Til slutt står åtte finalister igjen i Oslo Spektrum, lørdag 6. februar 2010, og en vinner skal kåres til å bli Norges representant i Eurovision.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Rybak langer ut mot MGP-klubben


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer