FINALEKLAR: Skal vi tro bookingselskapene og statistikken, er det TV 2 Sportens Carsten Skjelbreid som stikker av med seieren i "Skal vi danse". Foto: Stella Pictures
FINALEKLAR: Skal vi tro bookingselskapene og statistikken, er det TV 2 Sportens Carsten Skjelbreid som stikker av med seieren i "Skal vi danse". Foto: Stella PicturesVis mer

- Det er en fordel å være mann

Statistikken viser at Carsten vil få flest stemmer i "Skal vi danse"-finalen.

SEHER.NO: Lørdag er det klart for finalen i årets "Skal vi danse" på TV 2, hvor TV 2 Sportens Carsten Skjelbreid konkurrener mot Mia Gundersen (48).

Skjelbreid har vært storfavoritt fra starten, og flere mener nå at sportsankeren kommer til å gå av med seieren i konkurransen fordi han er mann.

- Når Carsten vrikker på rumpa, virker det mer imponerende siden han er mann, sier Gundesen til Dagbladet.

Ifølge avisen viser også statistikken at det er en fordel å være mann i denne type seeravstemninger på TV 2. Av talentkonkurransene "Idol", "Skaperen", "Norske Talenter" og "Skal vi danse", har det vært dobbelt så mange mannlige vinnere som kvinnelige.

Vilde Schanke Sundet, som er vikariat ved Institutt for medier og kommunikasjon på Universitetet i Oslo, mener også at det kan være en fordel å være mann i slike konkurranser.

TV-rådgiver Espen Barås Bye i mediebyrået OMD Norge er enig.

- Det er helt klart en fordel å være mann når TV 2-seerne skal kåre vinneren. Det er flere kvinner som ser på tv, og jeg tror også at terskelen for å stemme med mobilen er lavere for ei jente. Det er noe gutta ikke gidder, sier Barås Bye til Dagbladet.

Carsten Skjelbreid har derimot ikke noen tro på at han har fordel av å være mann under lørdagens finale, og Mia Gunderse tror heller ikke det er så enkelt som at kvinner stemmer på det motsatte kjønn.

- Jeg tror ikke kvinner er så enkle, sier hun til avisen.

Her er hva finaleparene skal danse førstkommende lørdag:

Carsten og Elena skal danse cha cha til A View To Kill fra Duran Duran.
Mia og Glenn Jørgen skal danse cha cha til Let's Groove Tonight fra Earth, Wind & Fire.


Carsten og Elena skal danse quickstep til Everybody Loves A Lover fra Doris Day.
Mia og Glenn Jørgen skal danse slowfox til Love You I Do fra Jennifer Hudson.

Carsten og Elena skal danse shownummer til Let Me Entertain You fra Robbie Williams.
Mia og Glenn Jørgen skal danse shownummer til Perhaps Perhaps Perhaps fra The Pussycat Dolls.


"Skal vi danse"-finalen ser du på TV 2 lørdag klokka 19.30.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: Hva er det de skjuler her?