Sophie Elise Isachsen:

- Det er en ekstremt stor belastning

Bloggeren anmeldte flere Facebook-brukere for trusler. Politiet har valgt å henlegge saken.

HENLAGT: Sophie Elise Isachsen forteller at hun er skuffet over at anmeldelsene hun leverte ble henlagt. Her er hun fotografert i 2015. Foto: Andreas Framnes, Se og Hør
HENLAGT: Sophie Elise Isachsen forteller at hun er skuffet over at anmeldelsene hun leverte ble henlagt. Her er hun fotografert i 2015. Foto: Andreas Framnes, Se og Hør Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Toppblogger Sophie Elise Isachsen (22) har de siste åra vært i førersetet når det kommer til å ta opp kontroversiell tematikk på bloggen sin. Hun har gått til krig mot palmeolje, kritisert statsråder og skrevet åpent om flyktningkrisa.

Det har hun blitt hetset for. I fjor leverte 22-åringen en anmeldelse av samtlige Facebook-brukere, som i skjulte grupper oppfordret til vold, voldtekt og drap på bloggeren. I tillegg ble private bilder av henne spredt på nevnte, lukkede fora. Politiet henla anmeldelsene, på grunnlag av det de mente var manglende bevis i saken.

Bloggeren og hennes advokat Per Andreas Bjørgan sendte inn en klage til politiet før sommeren, men har ennå ikke fått svar. Isachsen sier det hele har vært en stor belastning.

- Kjent meg liten

Det var i fjor høst at det ble kjent at det hadde pågått hets av 22-åringen i Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar». De fikk kritikk for å ha skrevet nedlatende om flere unge jenter, deriblant Isachsen. Flere av kommentarene var av seksuell karakter, mens andre var direkte drapstrusler.

Den gang vurderte bloggeren og hennes apparat å anmelde saken, noe de gjorde kort tid etterpå. De leverte flere skjermdump til politiet, men anmeldelsen ble ikke tatt videre på grunn «manglende bevis».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer