Ida Elise Broch:

- Det er en drømmesituasjon

«Hjem til jul»-stjernen Ida Elise Broch røper nye planer.

NORSK STJERNE: Ida Elise Broch ble nok for mange kjent gjennom «Hjem til jul». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NORSK STJERNE: Ida Elise Broch ble nok for mange kjent gjennom «Hjem til jul». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år kom den triste beskjeden om at det er slutt for Netflix-suksessen «Hjem til jul». Gjennom to sesonger fikk nordmenn følge Johanne, spilt av Ida Elise Broch (34), sin kjærlighetsjakt - men det kommer altså ikke en tredje sesong.

Det betyr imidlertid ikke at hovedrolleinnehaver Broch har ligget på latsiden av den grunn. Hun har nemlig kapret en ny hovedrolle, i den kommende krimserien «Fenris», som har premiere på Viaplay neste år.

Serien vil ta seerne med på et intenst drama fra de norsksvenske skogene sentrert rundt forsvinningen av en ung gutt.

Overfor Se og Hør forteller Broch at hun ble oppslukt da hun først leste manus til serien.

NY HOVEDROLLE: Ida Elise Broch har hovedrollen i ny krimserie. Foto: Simen Alsvik
NY HOVEDROLLE: Ida Elise Broch har hovedrollen i ny krimserie. Foto: Simen Alsvik Vis mer

- Det er en drømmesituasjon for en skuespiller å få spille så mange ulike roller, og det var utrolig spennende og gøy å få utvikle denne karakteren, sier hun, og fortsetter:

- Jeg ble helt oppslukt da jeg leste manus for første gang, og jeg håper og tror at seerne vil bli like revet med når de ser serien.

SLIK MØTTE HUN KJÆRESTEN: Ida Elise Broch, som snart er aktuell i sesong to av «Hjem til jul», forteller at hun møtte sin nåværende kjæreste dagen etter «Hjem til jul»-innspillingen. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

- Måtte grave dypere

34-åringen forteller videre at det er store forskjeller på rollen hennes Johanne og den hun nå skal spille.

- Mens jeg i «Hjem til Jul» måtte lære meg å smile mer, er det stikk motsatt i «Fenris». Jeg måtte grave mye dypere i mitt eget mørke til denne rollen, forklarer hun.

- Det var en del snakk om at du måtte lære deg å kjøre bil under innspillingen. Tok du lappen eller hvordan ble det løst?

- Jeg hadde heldigvis øvelseskjørt mye i forkant av innspillingen og fikk mye mengdetrening underveis. Alle bilscenene ble gjennomført i kontrollerte former og på et avsperret område, svarer hun.

- Det er alltid krevende å gjøre ting man ikke er vant til, men det er nettopp disse utfordringene som gjør at jeg elsker skuespilleryrket. Nå gjelder det bare å lese seg opp på reglene, så får jeg endelig tatt den lappen, fortsetter hun.

BRYTER SAMMEN: «Hjem til jul»-stjerna Felix Sandman bryter sammen i programmet «Musikhjälpen» Video: Musikhjälpen/SVT Vis mer

Ulvedebatten

I pressemeldingen for serien kommer det fram at en ung gutt i bygda har forsvunnet, og ryktene svirrer om at han har blitt drept av ulv. Til sin store forskrekkelse finner Emma guttens blodige jakke hjemme hos sin egen far. Dette er bakteppet for en serie fylt av intens handling og store personlige konflikter.

Broch forteller til Se og Hør at det fine med «Fenris» er at serien belyser alle sider av rovdyrdebatten.

- Den vil engasjere og skape debatt, men til syvende og sist er det seerne selv som må trekke egne konklusjoner. For meg et det viktigere at seerne gjør seg opp en mening etter å ha sett serien, enn hva jeg som skuespiller mener.

Skuespilleren forklarer at en av styrkene til den kommende krimserien er castingen, og at alle skuespillerne passer godt til rollene sine.

HETE SCENER: For Johanne og Jonas, spilt av Ida Elise Broch og Felix Sandman, blir det en veldig vellykket date, etterfulgt av noen temmelig hete scener. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

- Vi hadde det utrolig gøy på settet under innspillingen. Det var utrolig stas å få spille sammen med så mange dyktige folk, der alle var så rause og fine med hverandre. Jeg må også skryte av regissør Simen Alsvik, og måten vi har samarbeidet på under innspillingen. Jeg vet at denne serien betyr utrolig mye for han. Da gjør det meg ekstra stolt at han ville ha meg med.

LES OGSÅ: - Glad forholdet ble kortvarig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer