PARTYMINISTER?: Trond Giske slår tilbake mot partyminister-kritikken, og hevder at festingen er en del av jobben. Foto: SCANPIX
PARTYMINISTER?: Trond Giske slår tilbake mot partyminister-kritikken, og hevder at festingen er en del av jobben. Foto: SCANPIXVis mer

- Det er en del av jobben

Trond Giske slår tilbake mot kritikken.

SEHER.NO: Det var søndag denne uken at Unge Høyre-leder Henrik Asheim gikk ut å sa at kulturminister Trond Giske brukte altfor mye tid på festivalmoro med Mira Craig, i forhold til andre arrangementer.

-Trond Giske tror jobben hans er å klå på Mira Craig, sa han i sin første tale som nyvalgt leder i Unge Høyre.

Nå slår kulturministeren tilbake mot kritikken.

- Det ligger et lite snev av opprør mot snobberiet som finnes i deler av samfunnet. Det er interessant at det blir diskusjon om deltakelse på film- eller rockefestivaler, mens det er helt greit å gå på kirkekonsert i operaen. Jeg var i operaen noe sånt som fire helger på rad, uten at det ble debatt av det, sier Giske til Dagbladet.

- Det er en del av jobben min å få med meg hva som skjer ute i kulturlivet. Jeg tror ikke der er noen ulempe å være til stede også.

Under Hove-festivalen i fjor festet Trond Giske med Mira Craig på skuldrene, og det er nettopp dette som har ført til noe av kritikken rundt AP-ministeren.

Selv ser han med humor på hendelsen.

- He-he. Som jeg sier: Det er jo APs politikk å løfte de små i samfunnet...

LES OGSÅ: - Hvem klår Giske på i år?