- Det er en corny situasjon

Komikeren ga bort 100 000 kroner, men sitter selv i milliongjeld.

TOPPEN AV IRONI: Shabana Rehman ble erklært personlig konkurs i fjor, og har over en million i gjeld, men likevel ga hun bort 100 000 kroner til veldedige formål. Foto: Stella Pictures
TOPPEN AV IRONI: Shabana Rehman ble erklært personlig konkurs i fjor, og har over en million i gjeld, men likevel ga hun bort 100 000 kroner til veldedige formål. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Komikeren Shabana Rehman (33) ble før jul i fjor erklært personlig konkurs med over en million i gjeld. I går ble hun tildelt Fredrikke-prisen for boken "Blåveis - min vei ut av volden". Men prisen på 100 000 kroner fikk hun ikke beholde selv.

- Egentlig er det toppen av ironi at jeg får gi bort pengene. Men med 100 000 mindre på gjelden, ville den jo fortsatt vært på 1,4 millioner. Det er en veldig corny situasjon, det tror jeg også mottakerne synes, sier Rehman til Dagbladet.

Komikeren valgte å dele prispengene likt mellom to organisasjoner, X-plosiv og LIM.

- X-plosiv drevet av to norskpakistanske kvinner, som imponerer meg veldig. Det er få norskpakistanske kvinner som tar ordet i offentlige debatter, men disse to deltar både i mainstreammedia og innad i sitt eget miljø. LIM (Likestilling, integrering og mangfold) er en viktig motkraft til en radikal islam. Begge disse gruppene er i etableringsfasen, og er med på å skape et mer åpent og likestilt samfunn, sier Rehman.

Hun fikk prisen fordi hun har utfordret holdninger i samfunnet, og satt fokus på vold mot kvinner. Rehman er svært stolt og glad for å få prisen, skriver Dagbladet.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg angrer ikke på noe
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer