- Det er en comeback-scene for mange artister

Tooji er redd folk glemmer de ukjent artistene i Melodi Grand Prix.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tooji Keshtkar (25) vant i fjor den norske finalen i Melodi Grand Prix, og representerte Norge i den internasjonale Eurovision-finalen. Ett år etter seieren har han fått avstand til MGP-sirkuset og håper årets deltagere tar seg tid til å nyte tiden i konkurransen.   

- Nyt hvert sekund og nyt øyeblikket. Ikke tenk på om du vinner eller ikke. Du vet aldri hva som skjer. Jeg vant i Norge, men det gikk til helvete i finalen, sier Tooji som havnet på sisteplass i den internasjonale finalen i Aserbajdsjan hovedstad Baku. 

Det var svenske Loreen som seiret med «Euphoria», og i år er finalen i Malmø. 

- Det er helt sykt at det har gått ett år. Det var så intenst. Det var mye som skjedde på kort tid. Det var vanskelig å leve normalt igjen. Den første måneden måtte jeg feste alt av meg, og så sov jeg i en måned, forteller 25-åringen. 

- Blitt comeback-scene
Delfinalene i årets Melodi Grand Prix er i god gang, og Tooji følger spent med etterhvert som årets deltagere blir avslørt. Mange etablerte artister som Datarock, Hans-Erik Dyvik Husby og Vidar Busk prøver seg i årets konkurranse. Det synes Tooji er litt synd. 

- Det er en god del kjente mennesker som er med. Det blir en slags stjernekamp, istedet for helt freshe og urørte artister. Det er kanskje en comeback-scene for mange artister.

- Jeg tror det blir en hardere konkurranse for de nye, men desto bedre hvis man kommer seg opp som en underdog. Konkurransen blir tøffere, men også mer spennende, spår sangeren. 


Han tror uansett at de med talent vil få nok oppmerksomhet. 

- Noen vil si det er litt urettsferdig, at de som ikke har en fanbase skal konkurrere mot store artister. Men har man talent og jobber man hard, så blir man sett likevel. 

- Ser på MGP som en fin skole

I dag ser han tilbake på Melodi Grand Prix som en fin skole over det som skulle skje videre i musikkarrieren. 

- Det var en fin skole. Jeg lærte hvordan man takler media og jobber i team. Det var en fin og røff innføring i hvordan livet kommer til å bli. Du blir sliten, men du får også energi.

Etter en liten pause fra rampelyset er Tooji nå tilbake med ny musikk, og i mars kommer artisten med nye sanger. 

- Siden jeg vant og kom tilbake fra Baku har jeg jobbet mye med barn. Nå er jeg endelig i gang med singlene mine. Jeg er veldig giret på å komme i gang. Stilen er litt rocka og veldig dramatisk, røper han. LES OGSÅ: - Jeg vet hva folk vil ha

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer