Helene Spilling:

- Det er egentlig helt sykt

Den «Mesternes»-aktuelle proffdanseren får ikke snakket varmt nok om vennskapet med romkamerat Birgit Skarstein.

AKTUELL I NYTT PROGRAM: Helene Spilling blir å se i den neste sesongen av «Mesternes mester». Her sammen med kollektiv-venninne Birgit Skarstein. Foto: Privat
AKTUELL I NYTT PROGRAM: Helene Spilling blir å se i den neste sesongen av «Mesternes mester». Her sammen med kollektiv-venninne Birgit Skarstein. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helene Spilling (26) har nettopp gjort seg ferdig med «Mesternes mester»-innspilling i Sandefjord. Hvordan 26-åringen klarte seg får TV-seerne først vite i starten av 2023.

Rett før avreise mot innspilling, tok Se og Hør en prat med proffdanseren om oppladningen.

Samboere

- Jeg grugleder meg, til å teste meg i disse øvelsene som kommer til å komme på et tidspunkt, fortalte Spilling nervøst.

- Jeg vet at det er noen øvelser hvor jeg ikke kommer til å gjøre det bra, jeg kommer til å gjøre mitt beste, men jeg er realistisk også, sa hun videre.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein - og nylig møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

26-åringen fikk raskt en plass i rampelyset etter at hun ble med i «Skal vi danse». Hun har hentet hjem både en andreplass og en førsteplass. Deltakelsen i det populære danseprogrammet førte også med seg et noe overraskende, og ikke minst sterkt, vennskap.

Spilling flyttet nemlig inn med idrettsutøver Birgit Skarstein (33) - og der bor hun fremdeles. Det avslører hun til Se og Hør.

- Hun har vært mye borte, så jeg har nesten bodd der alene. Det har vært litt kjedelig også, for jeg ville jo egentlig bo med Birgit, sier Spilling, og kommer på en helt spesiell, nylig hendelse.

Gråt

- Jeg trodde egentlig at jeg skulle dra til «Mesternes mester» på en onsdag, så på tirsdagen sa jeg «jeg skal dra i morgen», og da begynte Birgit å gråte, røper Spilling.

LAM: Birgit Skarstein åpner opp om hvordan hun ble lam i «Helt Harlad». Video: TV 2 Vis mer

26-åringen forteller videre at Skarstein reagerte med å si at hun trodde de skulle ha mer tid sammen og at hun begynte å snufse.

- Så måtte jeg gi henne en klem, og så begynte det å trille noen tårer. Jeg bare «det går bra?», gjenforteller hun med trøstende stemme.

- Hun kom seg over det, så ble hun veldig glad da jeg dagen etter sa «kødda, jeg skal dra på fredag, så vi har to dager til». Det var fint.

Spilling hadde nemlig tatt feil av avreisedagen.

SAMBOERE: Emil Gukild selger leiligheten, og har flytta inn hos kjæresten Linnéa Myhre. Video: Rød Løper / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg synes det er veldig morsomt. Vi er jo veldig, veldig glad i hverandre. Så det er litt morsomt at hun faktisk begynner å gråte fordi jeg skal reise bort.

Uavgjort

- Nå er det 1-1 mellom oss med det å gråte. For hun har jo vært så mye borte, sier Spilling, og forteller videre:

- Da hun hadde vært borte i tre måneder eller mer en gang, og jeg hadde vært ute på byen og kom hjem sent, så jeg plutselig at døren ikke var låst.

Spilling ble redd og lurte på hvorfor døra var åpen.

- Så kommer jeg inn, og hører «hallo». Og så er det Birgit, sier Spilling med en tydelig varme i stemmen.

- Da var det fullt ut i bare skikkelig grining. Det var helt kaos, ler proffdanseren.

BRUDD: Realityprofil Aurora Gude snakker ut om bruddet med samboeren Haakon Johan Lønner. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

- Så vi er det paret. Som driver og griner av at den andre kommer hjem litt for tidlig fra reisen, eller begynner å grine fordi den andre skal dra.

Det er ingen tvil om at de to har blitt skikkelig gode venner, men Spilling erkjenner at det er litt rart at det har blitt som det har blitt.

- Det funker kjempebra. Det er egentlig helt sykt at vi bare fant hverandre på «Skal vi danse» og flyttet sammen, og at det klaffer så bra på alle områder.

26-åringen legger til at dette er den første gangen hun bor med en venninne.

- Jeg har jo hørt mange historier, fra andre, hvor det alltid er litt småkrangling og litt problemer, fordi man er venner. Mens Birgit og jeg, det er liksom ingenting, sier Spilling, og bekrefter at de ikke krangler om noe som helst.

- Litt kaos

Proffdanseren kan også avsløre at det nesten alltid er mye rot rundt dem.

STORMFORELSKET: Mathias Haukeland og Amalie Paulsen falt pladask for hverandre da de begge deltok i «Paradise Hotel» i 2020. Nå forteller Mathias om samboerskapet. Reporter: Kine Falch. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Jeg sier ofte «sorry for at jeg ikke har rydda», så sier hun «nei jeg har også masse rot, så det går fint».

- Er dere litt rotete begge to?

- Ja, veldig, bekrefter Spilling, og følger opp:

- Det er litt kaos. For det ligger alltid kofferter i stua, med masse rot i. Nå har Birgit klart å rydde sine, men nå ligger mine der, så nå er det kaos igjen.

Spilling mener de likevel har system i rotet sitt, og finner tingene sine. Hun bekrefter også at hun har planer om å bli.

SJOKKERT: Martine Lunde fikk seg en overraskelse da det plutselig sto noen i leiligheten hennes sent en kveld. Video: Privat/Kine Falch. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Den dagen jeg skal flytte, så må det nok være fordi jeg faktisk har klart å skaffe meg en kjæreste, sier 26-åringen lattermildt.

Se og Hør har vært i kontakt med Birgit Skarstein til denne saken, som ikke har noe å tilføye.

LES OGSÅ: Klar for nytt program

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer