Camilla Herrem og Steffen Stegavik:

- Det er dette vi har ventet på i tolv år

Slik er håndballparets nye liv.

TID TIL Å PLEIE FORHOLDET: Det profilerte håndballparet Camilla Herrem og Steffen Stegavik kunne endelig kalle seg samboere tidligere i sommer. Nå åpner førstenevnte opp om den nye hverdagen. Foto: NTB Scanpix
TID TIL Å PLEIE FORHOLDET: Det profilerte håndballparet Camilla Herrem og Steffen Stegavik kunne endelig kalle seg samboere tidligere i sommer. Nå åpner førstenevnte opp om den nye hverdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Tirsdag kveld kunne håndballspiller Steffen Stegavik (34) slippe jubelen løs, etter å ha stukket av med seieren i årets intense «71 grader nord»-finale.

Over 300 mil unna kunne Steffens kone, Camilla Herrem (31), samt de resterende landslagsspillerne gjøre det samme, etter å ha herjet med Polen i VM-gruppespillet, foran et fullsatt EgeTrans Arena i Tyskland.

Som følge av å ha vunnet finalen i «71 grader nord», ble Steffen premiert med en hybridbil fra Toyota til en verdi av 400 000 kroner, samt tilgang på en konto med nesten 300 000 kroner fra One Call.

- Utrolig stolt

Deler av beløpet ville 34-åringen bruke på å ta med seg meddeltaker Marius Holsttil nettopp Tyskland, for å heie frem førstnevntes kone i VM.

- Jeg er utrolig stolt av henne. Hun har faktisk vært med i tolv mesterskap på rad nå, så det er en stor prestasjon! Landslaget er i utgangspunktet ett av verdens beste, så jeg både håper og tror at det skal gå deres vei i Tyskland, sa Steffen til Se og Hør i forkant av tirsdagens kamp.

Saken fortsetter under bildet:

HEIER PÅ HVERANDRE: Camilla Herrem gir ektemannen Steffen Stegavik en stor klem da Elverum og Steffen slo DHK i siste sekund under cup-finalene i Oslo Spektrum i 2009. Foto: NTB Scanpix
HEIER PÅ HVERANDRE: Camilla Herrem gir ektemannen Steffen Stegavik en stor klem da Elverum og Steffen slo DHK i siste sekund under cup-finalene i Oslo Spektrum i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Helt perfekt

Duoen - som er et av Norges mest profilerte håndballpar - ga hverandre sine «ja» i Sola kirke sommeren 2013.

Det var imidlertid først i sommer at Camilla og Steffen endelig kunne kalle seg faste samboere i Norge. I fjor avslørte Camilla at paret i sju av ti år har levd i et avstandsforhold.

- Det er først nå vi har fått fast base sammen i Norge. Det er jo dette vi har ventet på i tolv år. Det var utrolig deilig å kunne pakke alle tingene sine ut av esker, som var spredd over fire forskjellige byer. Nå bor vi i samme by, og det er helt perfekt, sier Steffen til Se og Hør.

Landslagskanten har nemlig spilt i Danmark, Romania og Makedonia. I april ble det kjent at 31-åringen skulle flytte hjem til Norge og Sola HK. Steffen spiller på sin side for Nærbø i Rogaland.

Saken fortsetter under bildet:

I AKSJON: Både Herrem og Stegavik driver med toppidrett, hvor sistnevnte spiller håndball for Nærbø i Rogaland. Her avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix
I AKSJON: Både Herrem og Stegavik driver med toppidrett, hvor sistnevnte spiller håndball for Nærbø i Rogaland. Her avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan er det å bo sammen med Camilla i forkant av et mesterskap?

- Alle toppidrettsutøvere går inn i en boble i slike forbindelser. Det kan jeg selv kjenne meg igjen i. Når det er kampdag, så har vi ikke mange samtaler sammen. Vi sender kanskje et par meldinger til hverandre - maks. Begge vet imidlertid hva det innebærer, og hva som skal til, så det fungerer veldig fint, altså.

Saken fortsetter under bildet:

HÅNDBALLSTJERNE: Camilla Herrem spiller for Sola Håndball og det norske landslaget. Foto: NTB Scanpix
HÅNDBALLSTJERNE: Camilla Herrem spiller for Sola Håndball og det norske landslaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om paret fortsatt er travle på hver sin kant, er hverdagen en helt annen enn da de bodde fra hverandre.

- Nå ser vi jo hverandre nærmest hver morgen og kveld. Det er godt å tenke på at vi 90 prosent av tiden legger oss sammen.

- Hva gjør dere for å pleie forholdet?

- Utfordringen vår er jo kanskje det at håndballen tar ekstremt mye tid og krefter. Så vi trives godt med å slappe av i sofaen og å se på tv. Nå har vi jo bare bodd sammen fast i én sesong, så vi har nok av tid til å finne på morsomme ting framover.

Saken fortsetter under:

TORE TANG: Håndballjentene feirer med champagne og gullhatter på spillerhotellet i Göteborg. Seierssangen ble Tore Tang. Video: Bjørn Langsem og Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

- Mange ulemper

Camilla har tidligere uttalt at hun har kjent på et stort savn, ved å være så langt borte fra ektemannen.

I et intervju med Dagbladet i fjor forklarte hun at det tidvis kunne kjennes utfordrende.

- Det er mange ulemper, men herregud, sånn kan vi ikke tenke. Vi har det bra.

Så kom imidlertid den gledelige beskjeden i april i år:

- Nå skal jeg hjem og trenger aldri flytte igjen, sa hun.

LES OGSÅ: - Jeg er aldri borte mer enn en uke om gangen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer