Camilla Herrem og Steffen Stegavik:

- Det er dette vi har ventet på i tolv år

Slik er håndballparets nye liv.

TID TIL Å PLEIE FORHOLDET: Det profilerte håndballparet Camilla Herrem og Steffen Stegavik kunne endelig kalle seg samboere tidligere i sommer. Nå åpner førstenevnte opp om den nye hverdagen. Foto: NTB Scanpix
TID TIL Å PLEIE FORHOLDET: Det profilerte håndballparet Camilla Herrem og Steffen Stegavik kunne endelig kalle seg samboere tidligere i sommer. Nå åpner førstenevnte opp om den nye hverdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Tirsdag kveld kunne håndballspiller Steffen Stegavik (34) slippe jubelen løs, etter å ha stukket av med seieren i årets intense «71 grader nord»-finale.

Over 300 mil unna kunne Steffens kone, Camilla Herrem (31), samt de resterende landslagsspillerne gjøre det samme, etter å ha herjet med Polen i VM-gruppespillet, foran et fullsatt EgeTrans Arena i Tyskland.

Som følge av å ha vunnet finalen i «71 grader nord», ble Steffen premiert med en hybridbil fra Toyota til en verdi av 400 000 kroner, samt tilgang på en konto med nesten 300 000 kroner fra One Call.

- Utrolig stolt

Deler av beløpet ville 34-åringen bruke på å ta med seg meddeltaker Marius Holsttil nettopp Tyskland, for å heie frem førstnevntes kone i VM.

- Jeg er utrolig stolt av henne. Hun har faktisk vært med i tolv mesterskap på rad nå, så det er en stor prestasjon! Landslaget er i utgangspunktet ett av verdens beste, så jeg både håper og tror at det skal gå deres vei i Tyskland, sa Steffen til Se og Hør i forkant av tirsdagens kamp.

Saken fortsetter under bildet:

HEIER PÅ HVERANDRE: Camilla Herrem gir ektemannen Steffen Stegavik en stor klem da Elverum og Steffen slo DHK i siste sekund under cup-finalene i Oslo Spektrum i 2009. Foto: NTB Scanpix
HEIER PÅ HVERANDRE: Camilla Herrem gir ektemannen Steffen Stegavik en stor klem da Elverum og Steffen slo DHK i siste sekund under cup-finalene i Oslo Spektrum i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Helt perfekt

Duoen - som er et av Norges mest profilerte håndballpar - ga hverandre sine «ja» i Sola kirke sommeren 2013.

Det var imidlertid først i sommer at Camilla og Steffen endelig kunne kalle seg faste samboere i Norge. I fjor avslørte Camilla at paret i sju av ti år har levd i et avstandsforhold.

- Det er først nå vi har fått fast base sammen i Norge. Det er jo dette vi har ventet på i tolv år. Det var utrolig deilig å kunne pakke alle tingene sine ut av esker, som var spredd over fire forskjellige byer. Nå bor vi i samme by, og det er helt perfekt, sier Steffen til Se og Hør.

Landslagskanten har nemlig spilt i Danmark, Romania og Makedonia. I april ble det kjent at 31-åringen skulle flytte hjem til Norge og Sola HK. Steffen spiller på sin side for Nærbø i Rogaland.

Saken fortsetter under bildet:

I AKSJON: Både Herrem og Stegavik driver med toppidrett, hvor sistnevnte spiller håndball for Nærbø i Rogaland. Her avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix
I AKSJON: Både Herrem og Stegavik driver med toppidrett, hvor sistnevnte spiller håndball for Nærbø i Rogaland. Her avbildet i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvordan er det å bo sammen med Camilla i forkant av et mesterskap?

- Alle toppidrettsutøvere går inn i en boble i slike forbindelser. Det kan jeg selv kjenne meg igjen i. Når det er kampdag, så har vi ikke mange samtaler sammen. Vi sender kanskje et par meldinger til hverandre - maks. Begge vet imidlertid hva det innebærer, og hva som skal til, så det fungerer veldig fint, altså.

Saken fortsetter under bildet:

HÅNDBALLSTJERNE: Camilla Herrem spiller for Sola Håndball og det norske landslaget. Foto: NTB Scanpix
HÅNDBALLSTJERNE: Camilla Herrem spiller for Sola Håndball og det norske landslaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om paret fortsatt er travle på hver sin kant, er hverdagen en helt annen enn da de bodde fra hverandre.

- Nå ser vi jo hverandre nærmest hver morgen og kveld. Det er godt å tenke på at vi 90 prosent av tiden legger oss sammen.

- Hva gjør dere for å pleie forholdet?

- Utfordringen vår er jo kanskje det at håndballen tar ekstremt mye tid og krefter. Så vi trives godt med å slappe av i sofaen og å se på tv. Nå har vi jo bare bodd sammen fast i én sesong, så vi har nok av tid til å finne på morsomme ting framover.

Saken fortsetter under:

TORE TANG: Håndballjentene feirer med champagne og gullhatter på spillerhotellet i Göteborg. Seierssangen ble Tore Tang. Video: Bjørn Langsem og Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

- Mange ulemper

Camilla har tidligere uttalt at hun har kjent på et stort savn, ved å være så langt borte fra ektemannen.

I et intervju med Dagbladet i fjor forklarte hun at det tidvis kunne kjennes utfordrende.

- Det er mange ulemper, men herregud, sånn kan vi ikke tenke. Vi har det bra.

Så kom imidlertid den gledelige beskjeden i april i år:

- Nå skal jeg hjem og trenger aldri flytte igjen, sa hun.

LES OGSÅ: - Jeg er aldri borte mer enn en uke om gangen