TILBAKE: Liv Ullmann er tilbake på teatersecenen for første gang på 20 år i Riksteatrets «En lang dags ferd mot natt. - Det verste jeg har vært med på, sier filmdivaen. Foto: Anders Myhren / Seher.no
TILBAKE: Liv Ullmann er tilbake på teatersecenen for første gang på 20 år i Riksteatrets «En lang dags ferd mot natt. - Det verste jeg har vært med på, sier filmdivaen. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Det er det verste jeg har opplevd

Liv Ullmann er tilbake på scenen for første gang på 20 år. Se video!

Se Liv Ullmann snakke om den tøffe opplevelsen nederst i saken 

SEHER.NO: Torsdag presenterte Riksteatret sitt høstprogram for pressen i sine lokaler i Nydalen, og det var ingen tvil om at teatrets store trekkplaster denne høsten er den internasjonalt anerkjente skuespilleren Liv Ullmann.

Ullmanns medvirkning i «En lang dags ferd mot natt» kommer hele 20 år etter at hun sist sto på en teaterscene. Den tidligere Oscar-nominerte stjernen spiller en rusavhengig kvinne i en alkoholisert familie, og hun innrømmer at det hele er en svært tøff opplevelse.

- Jeg må være ærlig å si at dette er det vanskeligste jeg har gjort. Rollefiguren min er jo ikke helt en del av familien fordi hun går inn i sin rus for å glemme det som er vondt å huske på. Det er kjempevanskelig fordi du blir så ensom. Ikke at motspillerne mine gjør meg ensom, men fordi hun blir ensom fordi hun ikke er en del av virkeligheten. Dette er det verste jeg har vært med på, sa Liv Ullmann under onsdagens presentasjon.

Liv Ullmann og resten av skuespillerne fortalte onsdag at de har måttet hente frem mørke sider av seg selv i arbeidet med stykket, og Ullmann forteller at hun gjennom sin rolle har fått økt forståelse for personer med rusproblemer.

- Jeg forstår hvorfor noen tyr til rus, men jeg har funnet andre måter og løse min ensomhet på av og til. Ikke med rus, men på andre måter. Men jeg forstår uendelig godt de som velger å drukne seg i rus for en liten stund, sier Liv Ullmann til Seher.no.

I teaterstykket spiller Liv Ullmann mot kjente navn som Bjørn Sundquist, Victoria Winge og Anders Baasmo Christiansen. Filmdivaen som nylig jobbet med superstjernen Cate Blanchett, mener det har vært en stor opplevelse å få møte sine norske teater-kolleger.

- Jeg er full av beundring for disse menneskene som jeg jobber med. Og det er ikke bare skuespillerne, men det er også det tekniske personalet. Og de er med og vi er liksom som en stor klump av en familie. De er til og med så snille at når jeg kom første dagen med en skitten bil, var den ren når jeg kom ut igjen.

Liv Ullmann forteller at den viktigste grunnen til at hun takket ja til å medvirke i Riksteatrets oppsetning var det å være en del av et større fellesskap, og akkurat ser det ut til at filmstjernen har lykkes med. 

- De passer litt på meg. Nå har de glemt å passe på meg, men nå er det helt riktig. Det betyr at jeg nå er jeg en del av dem. Nå er jeg ikke en eldre skuespiller som kommer fra utlandet. Nei, nå er jeg en av dem, sier Liv Ullmann til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Sliter med hukommelsen

Se Liv Ullmann snakke om den tøffe opplevelsen her:[obj:media:8845]