RUSFRI: Hank von Helvete hevder han er rusfri etter et opphold på en svensk klinikk drevet av scientologer. Foto: SCANPIX
RUSFRI: Hank von Helvete hevder han er rusfri etter et opphold på en svensk klinikk drevet av scientologer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er destruktivt og farlig

Den norske rockestjernen blir slaktet av SV-topp.

SEHER.NO: SV-topp Olav Gunnar Ballo går steinhardt ut mot Turbonegervokalist Hans-Erik Dyvik Husbys (36) korstog mot psykiatrien. Rockestjernen mener nemlig at psykiatrien må ta ansvaret for at Ballos datter tok sitt eget liv.

- Jeg synes forferdelig synd på en far som mister barnet sitt. Det må være klinkende klart. Men jeg tar faen ikke skylda for det, sier Hans-Erik Dybvik Husby, alias Hank von Helvete, til Dagbladet.

Turbonegerstjernen er svært arg på stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo fordi han oppfatter at SV-toppen har anklaget ham for å være styrt av scientologene. For ett år siden mistet Ballo sin datter Kaja. Hun tok sitt eget liv etter å ha tatt en personlighetstest hos scientologikirken i Nice.

- Ifølge Ballos bok så var hun flere ganger innlagt på psykiatrisk sykehus og fikk medikamenter. Det er denne behandlingen som gtar liv, ikke en personlighetstest, mener Husby.

Til Dagbladet gir Ballo uttrykk for at han håper uttalelsene fra Dyvik Husby videreformidles, slik at de kan virke avskrekkende på folk. Han mener det er åpenbart at 36-åringen lar seg bruke av scientologene.

- En del vil nok mene at deler av psykiatriklinikken hans er tilforlatelig, men disse uttalelsene er så ytterliggående at de vil framstå som en advarsel for folk. Forhåpentligvis vil de beskytte andre fra å bli skadet av scientologisekten, sier han.

Turboneger-vokalisten har i lang til slitt med rusproblemer, men hevder nå han er rusfri etter et opphold på Narconon-klinikken i Sverige, en klinikk som er drevet av scientologer. Etter å ha kommet hjem har sangstjernen trappet opp sitt mangeårige engasjement mot psykiatrien.

Til Dagbladet går politiker Ballo så langt som til å kalle Dyviks uttalelser for "destruktive og farlige".  

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Kjetteri av dattera til en konge