- Det er den verste sorg jeg noen gang har hatt

I dag tok Thorvald Stoltenberg farvel med sin yngste datter, Nini.

SAMMEN I SORGEN: Ninis svigerinne Ingrid Schulerud, pappa Thorvald Stoltenberg og niese Catharina Stoltenberg. Foto: Andreas Fadum
SAMMEN I SORGEN: Ninis svigerinne Ingrid Schulerud, pappa Thorvald Stoltenberg og niese Catharina Stoltenberg. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Både Jens, Camilla og Thorvald Stoltenberg kjempet mot tårene da de tok farvel med Nini Stoltenberg i Uranienborg kirke mandag.

Jens Stoltenberg trakk frem flere personlige minner fra barndommen i sin tale ved kisten.

- For meg er den viktigste tråden i Ninis liv kjærligheten. Hun ga så mye av seg selv, og fikk veldig mye varme og oppmerksomhet tilbake.

- Nettopp fordi Nini hadde evnen til å spre så mye lys og glede, var det forferdelig vondt å se at rusen skapte så mye sorg. Jeg forstår ikke hvorfor Nini kunne møte så mye motgang, mens Camilla og jeg har fått leve livene vi lever.

- Jeg prøvde å passe på deg, Nini

- Det kalles skjebne. Skjebnen er urettferdig. En storebror skal beskytte lillesøsteren sin. Jeg prøvde å passe på deg, Nini. Det gjorde Thorvald, Camilla og veldig mange andre. Men dødens makt ble for sterk.

- Nå er du borte. Ingen skal lenger kalle meg storebrodern. Men du vil for alltid være min lillesøster. Jeg savner deg, kjære Nini.

Artikkelen fortsetter under bildene...

RØRT: Jens Stoltenberg beskrev flere personlige minner fra barndommen i sin tale. Foto: Andreas Fadum
RØRT: Jens Stoltenberg beskrev flere personlige minner fra barndommen i sin tale. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SANG FOR TANTEN: Catharina Stoltenberg sang sangen «Speed of the Sound of Loneliness» i bisettelsen til Nini Stoltenberg. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SANG FOR TANTEN: Catharina Stoltenberg sang sangen «Speed of the Sound of Loneliness» i bisettelsen til Nini Stoltenberg. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Niesen åpnet med sang

Bisettelsen åpnet med at Jens Stoltenbergs datter Catharina (21) sang «Speed of the Sound of Loneliness» for de fremmøtte.

Hun avsluttet også bisettelsen med å synge sangen «The Rose».

Presten Sturla Stålsett skildret de store kontrastene i Ninis liv.

- Alle sitter vi fattigere igjen etter tapet av Nini.

-Hun levde mellom stor glede og stor sorg. Nå har hun fått hvile, sa han.

- Meningsløst

TUNG AVSKJED:  Som dere merker, sloss jeg litt med sorgen. Men sorgen må man jo slåss litt med for å venne seg til den. Sorgen vil jeg ta med meg resten av mitt liv, sa Thorvald Stoltenberg i datterens bisettelse. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
TUNG AVSKJED: Som dere merker, sloss jeg litt med sorgen. Men sorgen må man jo slåss litt med for å venne seg til den. Sorgen vil jeg ta med meg resten av mitt liv, sa Thorvald Stoltenberg i datterens bisettelse. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Thorvald Stoltenberg beskrev det som meningsløst at han måtte stå og ta farvel med datteren.

- Det er den verste sorg jeg noen gang har hatt. Det er meningsløst at Nini på 51 år skal dø før meg. Og jeg må si at trøsten har vært nettopp dere her i dag, og de utallige hilsenene vi har fått, og den omtalen Nini har fått, sier Thorvald Stoltenberg.

- For sorg er jo også noe fint. Fordi det er et utslag av hvor glad du var i den personen du sørger over.

-  Kjære Nini. Du er mitt menneske. Du har vært det. Og du vil alltid være det. Og Nini, du og jeg visste alle disse vanskelige årene, hvor glad vi var i hverandre. Og den kjærligheten vil ikke forsvinne. Takk skal du ha.

Artikkelen fortsetter under bildene...

AV JORD ER DU KOMMET: Sturla S. Stålsett var prest i bisettelsen. Foto: Andreas Fadum
AV JORD ER DU KOMMET: Sturla S. Stålsett var prest i bisettelsen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

STØTTET HVERANDRE: Familien Stoltenberg etter bisettelsen. Foto: Andreas Fadum
STØTTET HVERANDRE: Familien Stoltenberg etter bisettelsen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

VISTE SIN STØTTE: Jonas Gahr Støre hilste på Thorvald Stoltenberg etter bisettelsen. Foto: Andreas Fadum
VISTE SIN STØTTE: Jonas Gahr Støre hilste på Thorvald Stoltenberg etter bisettelsen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

VAR MED I BISETTELSEN: Åse Kleveland. Foto: Andreas Fadum
VAR MED I BISETTELSEN: Åse Kleveland. Foto: Andreas Fadum Vis mer

 

Fortalte om savnet etter forloveden

Nini Stoltenberg sovnet inn 27. juli, 51 år gammel. 18. juli sto det siste intervjuet med Nini Stoltenberg på trykk i Se og Hør. Da fortalte hun om savnet etter forloveden Karljohn, som døde i fjor - 61 år gammel. Han var hennes store kjærlighet.

Jeg snakker til ham hver dag – og tenker på ham absolutt hele tiden. Karljohn holder meg oppe – selv om han er død, sa fortalte hun i intervjuet.

Talte ved morens båre

Ninis mor Karin Stoltenberg gikk selv bort i oktober 2012. Da moren ble bisatt holdt Nini en gripende tale.

– Jeg vet ikke helt hva man sier når det føles som at man er blitt rammet av en voldsom naturkatastrofe, sa hun.

- Når verden plutselig ser helt annerledes ut. Alt er så uendelig rart. I denne uvirkelige tiden er jeg fylt med deg, fine mammaen min. Jeg kjenner den varme huden din, smilet ditt. På mange måter føles det som om at du er nærmere enn noen gang. Det er som om at alle våre uenigheter er blitt så utydelige, sa Nini mens tårene trillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer