«Love Actually»:

- Det er den mest uutholdelige scenen jeg noensinne gjort

15 år etter at «Love Actually»-filmen kom, skjønner den britiske skuespilleren fremdeles ikke hvorfor den er så populær.

UUTHOLDELIG: Hugh Grant åpner opp den mye omtalte scenen i julefilmen «Love Actually». Foto: Universal Movies
UUTHOLDELIG: Hugh Grant åpner opp den mye omtalte scenen i julefilmen «Love Actually». Foto: Universal Movies Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er 15 år siden den romantiske komedien «Love Actually» hadde premiere, og filmen er fremdeles utrolig populær.

Særlig rundt juletider forventer folk å få et gjensyn med Hugh Grant (58), Keira Knightley (33), Emma Thompson (59) og de andre skuespillerne som var med i produksjonen.

- Uutholdelig

Selv om filmen nærmest er blitt en fast juletradisjon for mange, kan ikke Hugh Grant forstå hvorfor den er så populær.

- Jeg vet ikke hvorfor «Love Actually» fremdeles er så populær. Alle ser den til jul, som er koselig, sier han ifølge Bang Showbiz.

Hugh Grant spilte statsministeren, og står for kanskje en av de mest ikoniske scenene fra filmen - nemlig den legendariske dansescenen fra Statsministerens kontor i Downing Street 10.

GJENSYN: I denne snutten får man et gjensyn med flere av de mest sentrale karakterene fra klassikeren «Love Actually», fjorten år etter den første filmen. Vis mer

- Husker jeg noe fra innspillingen? Ja, det var jo skrekken ved den scenen hvor jeg måtte danse rundt, sier han til nettstedet, og fortsetter:

- Jeg mistenker at det er den mest uutholdelige scenen jeg noensinne har måttet gjøre. Det var ikke lett for en engelskmann i 40-årene å gjøre klokken syv om morgenen, edru.

Skulket øvingene

Det er ikke første gang at Hugh Grant snakker om den kjente scenen, som for øvrig ble gjennomført til låten «Jump (For Love)» av Pointer Sisters.

Til nettstedet People avslørte han tidligere i år at han aldri egentlig forsto de tekniske sidene ved scenen. Hvis musikken skulle komme fra radioen på soverommet, og statsministeren danser seg hele veien gjennom Downing Street 10, mente Grant det var ubegripelig hvor musikken skulle komme fra på slutten av scenen.

Den britiske skuespilleren avslørte også at han skulket seg unna øvingene:

- Gjennom hele uken frem til den dagen vi skulle spille inn scenen sa de til meg «… Vi skal øve på dansingen nå», og jeg sa: «Åh, det er ingen god dag for meg. Jeg har en vond ankel». Så vi øvde aldri. Jeg bare gjorde det, sier han til People.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Igjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer

I dag er han imidlertid stolt av at han klarte å gjennomføre scenen.

- Folk liker det. Jeg er stolt av at jeg klarte det uten stimulanter, sier han til nettstedet.

- Utrolig grinete

Hugh Grant hadde sitt store gjennombrudd med den romantiske komedien «Fire bryllup og en gravferd». Senere fulgte flere gigantiske filmsuksesser, som «Notting Hill,» «Love Actually» og «Bridget Jones' dagbok», alle regissert av den samme mannen: Richard Curtis.

I et intervju med Daily Beast snakker for øvrig Richard Curtis ut om Hugh Grant og hans store misnøye med den velkjente dansescenen.

- Et ikke så hyggelig minne er Hugh Grant og dansingen. Han var UTROLIG grinete når det gjaldt den. Han ville så gjerne at hans rolle ikke skulle bli falsk: han ville føle seg som om han kunne være statsminister. Så når jeg sa: «Gjør det litt søtere», eller «gjør det mer sjarmerende», trodde han at han ble lurt, avslører Curtis til nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

Han forteller at Hugh Grant gjentatte ganger utsatte innspillingen, og at han ikke likte sangen i det hele tatt. Den originale planen var nemlig at innspillingen skulle gjøres til en Jackson 5-sang, men det var ikke mulig å få til.

- Han var enormt misfornøyd med det. Vi spilte ikke inn den scenen før den siste dagen, og da gikk det så bra at da vi redigerte den, hadde det gått for bra, han sang faktisk med teksten, sier Curtis, og forklarer at syngingen gjorde det utrolig vanskelig å redigere klippet.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Dette skjedde bak kulissene til «Tre nøtter til Askepott»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer