– Det er den eneste gangen jeg har hatt dødsangst

Idrettsstjernen Vibeke Skofterud så døden i hvitøyet.

TØFFE ERFARINGER: Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud åpner opp om de tøffe erfaringene hun har vært gjennom. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TØFFE ERFARINGER: Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud åpner opp om de tøffe erfaringene hun har vært gjennom. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud (35) gjorde en formidabel innsats i årets utgave av «Mesternes Mester», og havnet på en god tredjeplass i finalen mot vinner Thor Hushovd (38) og andreplass Andreas Håtveit (29).

Hun har vært med på mye 35-åringen fra Askim i Østfold, men spesielt én opplevelse har satt en støkk i henne.

Underveis på en topptur med to landslagskolleger gikk det et ras som førte til at Vibeke måtte klamre seg til en fjellhylle med flere hundre meters fall rett ned på hver side.

– Det er den eneste gangen jeg har hatt dødsangst, sier hun til Se og Hør i dag, syv år etter.

Vibeke ble stående bom fast i to og en halv time mens hun ventet på hjelp. Til slutt måtte en lokal fjellgruppe redde henne ned ved hjelp av tau. Også denne gangen gikk det bra med henne.

Ble forsøkt bortført i Thailand

I februar åpnet hun opp om en annen grusom opplevelse som har merket henne for livet - da hun ble forsøkt bortført under et opphold i Thailand i 2013. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer