- Det er deilig å være hjemme

Det er visse ting OL-helten og «Mer enn gull»-aktuelle Johann Olav Koss savner etter han flyttet til Canada.

TRIVES I NORGE: Johan Olav Koss er aktuell på TV2 i disse dager. Her er han imidlertid på filmpremieren av «Bølgen» i august i fjor.  Foto: NTB scanpix
TRIVES I NORGE: Johan Olav Koss er aktuell på TV2 i disse dager. Her er han imidlertid på filmpremieren av «Bølgen» i august i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Den tidligere skøytestjernen Johann Olav Koss (47) er fredag aktuell som hovedperson i TV2-programmet «Mer enn gull».

Programmet er en slags sporty versjon av «Hver gang vi møtes», der seks tidligere idrettsstjerner møtes for å prøve hverandres idrettsgrener, og dermed blir bedre kjent med hverandre. 

Koss, som under OL i 1994 toppet karrieren med tre gullmedajer i skøyteløp, er for tiden bosatt i Toronto i Canada sammen med kona Jennifer og de tre barna Aksel (5), Annabelle (3) og Andreas (1). 

OL-helten er imidlertid ikke i tvil om at han helst tilbringer påskeferien i hjemlandet.

- Jeg savner familie og venner, norske fjell og god, norsk mat. Det er deilig å være hjemme nå, spesielt i påsken. Jeg gleder meg til påskeferien, som skal tilbringes på Norefjell, sa den TV-aktuelle idrettshelten til Se og Hør før påskeuka. 

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: I TV2-serien «Mer enn gull» er disse med: Tidligere langrennsløper Trude Dybendahl, tidligere freestyle motorcross-fører  Andrè Villa, skøyteløper Johann Olav Koss, sprinteren Ezinne Okparaebo, snowboard-pensjonist Daniel Franck og tidligere freestyle jibber Andreas Håtveit.  Foto: Harald Bø / TV2
TV-AKTUELL: I TV2-serien «Mer enn gull» er disse med: Tidligere langrennsløper Trude Dybendahl, tidligere freestyle motorcross-fører Andrè Villa, skøyteløper Johann Olav Koss, sprinteren Ezinne Okparaebo, snowboard-pensjonist Daniel Franck og tidligere freestyle jibber Andreas Håtveit. Foto: Harald Bø / TV2 Vis mer

Krevende å være pappa

47-åringen besøker Norge omtrent fire ganger i året i forbindelse med jobben som grunnlegger for den humanitære organisasjonen «Right To Play».

Han har tidligere innrømmet at livet som småbarnsfar til de tre sjarmtrollene er mye mer krevende enn hans nåværende jobb - og hans tidligere karriere som skøyteløper.

- Å vinne OL-gull og å være sjef for «Right To Play»... Det er ingenting mot det å være pappa. Det er det tøffeste! Verdens største tålmodighetsprøve, fortalte han til VG i 2014.

Saken fortsetter under bildet. 

FLYTTET UTENLANDS: Johan Olav Koss og kona Jennifer Lee Koss er bosatt i Toronto sammen med sine tre barn.  Foto: NTB scanpix
FLYTTET UTENLANDS: Johan Olav Koss og kona Jennifer Lee Koss er bosatt i Toronto sammen med sine tre barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han innrømmet videre at han har lært mye av seg selv som person etter han ble pappa, og at han ofte føler seg litt usikker i sin egen rolle. 

- Jeg har et godt forhold til ungene mine på ett nivå, men på et annet nivå er det en ekstrem utfordring. Jeg blir testet på områder jeg knapt har visst at eksisterer, sa Koss til avisen.

Nest siste episode av «Mer enn gull» sendes på TV2 fredag klokken 20.00

SUKSESSFULL KARRIERE: Johann Olav Koss jublet etter å ha blitt olympisk mester i 1994.  Foto: NTB scanpix
SUKSESSFULL KARRIERE: Johann Olav Koss jublet etter å ha blitt olympisk mester i 1994. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det er blitt mye mindre søvn i det siste