- Det er deilig å møte mennesker som deg

Ordfører Fabian Stang hyllet kunstner Unni Askeland på stjernespekket kunstutstilling i Oslo.

SEOGHØR.NO: Kultureliten hadde samlet seg da kunstner Unni Askeland (50) viste frem sine verk i forbindelse med utstillingen «De ensomme - Munch-adopsjoner».

Vernissagen ble denne uken avholdt på galleriet FineArt på fasjonable Tjuvholmen i Oslo.

Kjendiser som fotograf Per Heimly (41), artist Hans-Erik Dyvik Husby (40) og forfatter Ari Behn (40) hadde alle møtt frem for å hylle sin kunstnervenninne.

Sistnevnte hadde tatt turen fra London, hvor han er bosatt med kona prinsesse Märtha Louise (41) og deres tre døtre, for å få med seg åpningen av utstillingen.

Ordfører Fabian Stang åpnet utstillingen, og holdt en rørende tale for 50-åringen:

- Det er deilig å møte sånne mennesker som deg. Som er en sånn kraft og som har så lyst, og som utstråler varme og glede som du gjør. Og så vet jeg at det er noen som kritiserer deg, og ikke alltid er så fornøyd. Men jeg lurer på om Munch ble annerkjent etter hvert, og det tok litt tid det og.

Tidligere Turboneger-vokalist og «Idol»-dommer Hans-Erik Dyvik Husby underholdt for venninnen og resten av de fremmøtte gjestene.

- Jeg har spilt konserter i hele verden og ofte hatt publikum på mellom 50- og 80 000 mennesker, og gitt helt blaffen og rocka løs, men når jeg kommer hit og skal synge for Unni da får jeg plutselig prestasjonsangst.

Se video fra utstillingen øverst i saken!

LES OGSÅ: Mena-kyss vekker oppsikt i Storbritannia