- Det er blitt et ungdomsshow

Årets Melodi Grand Prix er historisk fritt for "voksne" artister...

UNGE DELTAGERE: Ingen av årets MGP-finalister er over 35 år, og ingen av årets deltagere synger på norsk. Her Bjørn Johan Muri (20) Maria Haukaas Storeng (230) og Didrik Solli-Tangen (22).
UNGE DELTAGERE: Ingen av årets MGP-finalister er over 35 år, og ingen av årets deltagere synger på norsk. Her Bjørn Johan Muri (20) Maria Haukaas Storeng (230) og Didrik Solli-Tangen (22). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag er det klart for den norske finalen i Melodi Grand Prix, som går av stabelen i Oslo Spektrum.

Årets finale har et historisk ungdommelig preg: Ingen av artistene i finalen er over 35 år.

Eldste deltageren er "Give it to me"-sangeren Alexander Stenerud (34), mens yngstemann er Bjørn Johan Muri (20).

- Før var sangen i fokus

Ingen av årets åtte finalistene skal synge på norsk, og det synes tidligere Melodi Grand Prix-programleder Vidar Lønn-Arnesen (69) er trist.

- Det er tragisk. Men det er slik utviklingen er, og jeg skjønner at popmusikk er et internasjonalt medie. Før var sangen i fokus, men nå er det mer helheten. Nå er det blitt mer et ungdsomsshow først og fremst. Jeg tror det er flere unge som følger med på det enn det var før.

Lønn-Arnesen var programleder for de norske MGP-finalene fire ganger på 70-tallet, og 69-åringen forteller til Seher.no at han er imponert over årets finalister.

- Jeg har fulgt med litt, og synes det blir spennende å se hvem som vinner. Jeg synes det er mange fine låter og prestasjoner, og jeg synes at det er bedre standard enn en del ganger tidligere. Jeg liker Rolf Løvlands ballade veldig godt, også liker jeg Maria Haukaas Storeng, så jeg heier på jentene.

- Det er blitt mer radiopop
Med Bobbysocks vant Elisabeth Andreassen (51) sammen med Hanne Krogh i 1985 den internasjonale finalen i Grand Prix med låten "La det swinge", og Andreassen deltok sist i konkurransen i 1996 med låten "I evighet".

Til Seher.no sier den folkekjære artisten at hun også synes det er litt synd at så få artister velger å synge på norsk.

- Det eneste jeg synes er litt synd med utviklingen av Grand Prix er at det er så lite norske låter. Jeg synes det var bra at Gaute sang på norsk, men han gikk jo ikke videre. Men det er folkets valg, og slik er utviklingen, det er blitt mer radiopop, sier Andreassen til Seher.no.

51-åringen utelukker ikke et eventuelt MGP-comeback, selv om trenden har blitt at det er yngre deltagere.

- Jeg har gjort så mye bra, så jeg trenger ikke være med bare for å være med. Jeg har vært i fire internasjonale finaler. Men man skal aldri si aldri. Dersom det hadde vært snakk om en knallbra låt, så ville jeg ikke utelukket det.

Popularitet gir unge MGP-artister
Åge Sten Nilsen (40) ble kjendis etter at han og bandet hans Wig Wam i 2005 vant den norske finalen med låten "In my dreams". Til Seher.no sier artisten at han tror grunnen til årets unge gjennomsnittsalder er at Grand Prix har blitt så populært.
 
- Jeg tror det at det kun er unge artister med i årets finale, er et tegn på at konkurransen har blitt et mer attraktivt program. Det har blitt så populært at mange unge artister vil være med. Låtskriverne vil nok gjerne også ha med seg de mest fremadstormende sangerne, sier han til Seher.no.

Rockeren tror imidlertid ikke at Wig Wam kommer til å dukke opp i musikkonkurransen igjen.

- Wig Wam kommer nok ikke til å være med i Melodi Grand Prix igjen. Vi hadde et gyllent år i 2005, og nå tror jeg vi skal holde oss der vi hører hjemme – på rockescenen. Jeg ser imidlertid ikke bort fra at jeg kan gjøre comeback som soloartist en gang, hvis anledningen er riktig. Da får vi se om publikum er moden for en rocker i 40-årene.

Finalen i Melodi Grand Prix ser du på NRK lørdag 6. februar klokken 19.55.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Disse er MGP-finalister


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer