Ute av «Forræder»:

- Det er bittert

Ny deltaker er ute av «Forræder».

STEMT UT: I fredagens episode av «Forræder» måtte nok en deltaker takke for seg. Foto: TV 2
STEMT UT: I fredagens episode av «Forræder» måtte nok en deltaker takke for seg. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nervepirrende spillet «Forræder» er nå godt over halvveis, og hittil har det bare blitt avslørt én av tre forrædere, nemlig forfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst (52).

I kjent stil er det vanligvis alltid en deltaker som ikke dukker opp ved frokosten, men denne gangen ble det gjort et unntak. Forræderne hadde ikke eliminert noen, men heller satt opp tre deltakere på en dødsliste.

ENDELIG: De har famlet i blinde, men endelig klarte de lojale å ta en forræder i den psykologiske TV 2-serien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Forræder Cathrine Fossum (44) var selv satt opp på listen, i likhet med Karina Hollekim (46) og Magnus Midtbø (33). De skulle alle kjempe om å vinne et skjold, og det var til slutt førstnevnte som vant fordelen.

Selv om ingen av deltakerne måtte reise hjem tidligere på dagen, lød pipa riktignok en annen lyd mot kveldens avstemning. Der var det nemlig ingen som var trygge.

- Ble en feilberegning

Nok en gang klarte de lojale å gjette seg frem til hvem som var den andre forræderen. Til slutt var det nemlig YouTuber Jonas Lihaug (33) som fikk flest stemmer og måtte avsløre sin identitet. Dette utløste full jubel i rådsalen.

Til Se og Hør forteller Lihaug at han for første gang gikk inn i rådsalen med relativt lite kontroll over hvem som skulle stemme hva.

- De lojale spilte et godt spill, så da følte jeg det var helt greit å reise hjem. Det var veldig deilig å stå foran dem og endelig avsløre det, selv om det hadde vært gøy å lyve så langt, sier han, og legger til:

UTE: Jonas Lihaug fikk flest stemmer og avslørte at han er forræder i kveldens episode. Foto: TV 2
UTE: Jonas Lihaug fikk flest stemmer og avslørte at han er forræder i kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer

- Men selvfølgelig, det er jo litt bittert når jeg egentlig kunne vært videre hvis jeg hadde fått Cathrine til å stemme på Karina.

Videre forklarer 33-åringen at han, Sander Austad Dale (24) og Christopher Robin Omdahl (31) vanligvis samlet seg og ble enige om hvem de skulle stemme på rett før rådsalen.

Etter samtalen fikk han nemlig inntrykk av at det kom til å stå mellom Fossum og Hollekim.

- Sander og Chris hadde vært flinke lojale og holdt tilbake sine faktiske intensjoner i rådsalen. Først trodde jeg at de skulle stemme på Cathrine, og min hoderegning ga henne to stemmer og meg tre stemmer. Mine tanker før råsdalen var jo at jeg skulle ut, men at jeg ville gi Cathrine et så godt alibi som mulig.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

Han fortsetter:

- Derfor stemte jeg på henne, fordi da ville det blitt uavgjort mellom oss. Og ved omstemmingen ville hun vært tvunget til å stemme på meg. Men den store feilberegningen var at de skulle ta Karina istedenfor, så hadde jeg stemt på henne ville det blitt uavgjort.

- Oppførte meg ufarlig

Lihaug forteller at han stort sett bare hadde det gøy i rollen som forræder, og sparte ikke på kruttet. Men også han begynte å kjenne at det ikke bare var en dans på roser.

- Jeg var jo en katalysator for faenskap der inne. Men fra episode fem, seks og utover begynte absolutt den dårlige samvittigheten å melde seg, fordi folk ble veldig slitne. Men samtidig følte jeg at jeg hadde et veldig tydelig grep på hva som var spill og virkelighet.

- Det hadde jo vært kjedelig om jeg skulle spille veldig dårlig på grunn av samvittigheten. Så jeg måtte bare spille på videre, fortsetter han.

SAMVITTIGHET: Jonas Lihaug forteller han hadde det gøy i rollen som forræder, men kjente etter hvert at han også fikk dårlig samvittighet. Foto: TV 2
SAMVITTIGHET: Jonas Lihaug forteller han hadde det gøy i rollen som forræder, men kjente etter hvert at han også fikk dårlig samvittighet. Foto: TV 2 Vis mer

Mens programmet har rullet over TV-skjermene har det også gått opp for Lihaug hvor mange som faktisk mistenkte han for å være forræder,

- Det er mange flere enn jeg hadde trodd som har hatt meg på blokka. Jo lenger det har gått av serien, desto mer går det opp for meg at jeg ikke akkurat er verdens beste løgner, sikkert fordi jeg er så animert og uttrykksfull som person.

UTSTEMT: «Forræder» har krevd sitt andre offer, etter at Kristin Gjelsvik ble eliminert - 19 ble til 18 da gruppa gikk sammen om å stemme ut en av deltakerne. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Men det jeg kanskje klarte der inne var å posisjonere meg inn i det sosiale landskapet, slik at det ble vanskelig å stemme meg ut. Jeg tror mange mistenkte meg, men at det var vanskelig fordi jeg oppførte meg ganske ufarlig på en måte, fortsetter han.

Lihaug forteller at han ser tilbake på sine åtte dager i TV 2-programmet som noe veldig spennende og gøy. Han legger heller ikke skjul på at han gjerne skulle vært med igjen hvis han fikk muligheten.

LES OGSÅ: - Jeg er forbanna på ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer