Slik feirer kjendisene jul:

- Det er befriende å slippe juletradisjonene

Mia Gundersen er blant flere av kjendisene som er lei av den tradisjonelle julen.

JULETRADISJONER: I over 13 år hadde Mia Gundersen faste juletradisjoner sammen med eksmannen Marcel Leliënhof. De siste to årene har hun måttet starte sine egne tradisjoner. Foto: Tor Lindseth
JULETRADISJONER: I over 13 år hadde Mia Gundersen faste juletradisjoner sammen med eksmannen Marcel Leliënhof. De siste to årene har hun måttet starte sine egne tradisjoner. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert

I juni for litt over to år siden ble det kjent at sanger og TV-profil Mia Gundersen (57) og hennes ektemann gjennom 13 år, Marcel Leliënhof (54), hadde bestemt seg for å skille lag.

Sammen har duoen de to sønnene Amente (23) og Daniel (15).

Gundersen har tidligere vært åpen om at de siste årene som singel har forandret livet hennes på flere vis. Spesielt har juletradisjonene endret seg drastisk etter skilsmissen. I over 13 år hadde Gundersen flere faste tradisjoner med familien.

- Man må på en måte starte på nytt, og starte sine egne tradisjoner, fortalte Gundersen til Se og Hør under presselanseringen til TVNorge tidligere i desember.

- Jeg har ikke helt klart å etablere noen enda, men det har også vært ganske befriende. Det å slippe de voldsomme tradisjonene er litt godt, fortsatte hun.

MUGGE-SPØRSMÅL: Temperaturen i Asbjørn Brekkes julestudio ble ekstra varm da Mia Gundersen gjestet programmet. Video: TVNorge Vis mer

Ferdig med tradisjonell jul

Likevel er det noen juletradisjoner som er urokkelig for 57-åringen, selv om hun påstår at hun på mange måter er «helt ferdig med den tradisjonelle julen».

- Jeg holder på pinnekjøttet, uttalte Gundersen, konstant.

Dét og julegaver vil for alltid være en tradisjon - selv om hun gjerne skulle vært foruten sistnevnte.

- Jeg synes det er et mareritt med de julegavene. Folk har allerede alt de trenger, også skal man være innovativ samtidig. Gud, altså. Kan vi ikke bare slutte med de gavene?

- Men så har jeg jo barn, så jeg kan ikke droppe de heller. Det er jo det som er litt av spenningen for dem, svarer hun på sitt eget spørsmål.

Saken fortsetter nedenfor.

SKILT: Mia Gundersen sammen med sønnen Daniel og eksmannen Marcel Leliënhof i 2006. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Mia Gundersen sammen med sønnen Daniel og eksmannen Marcel Leliënhof i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Lei av julen

Mia Gundersen er imidlertid ikke alene om å kjenne på stresset som julen kan føre med seg. Realitydeltakeren Melina Johnsen (22), kjent fra programmet «Ex on the Beach» på TV3, var lei julen allerede tidlig i desember.

- Jeg ser på «Tre nøtter til Askepott», men jeg er litt lei av julen allerede.

- Jeg tror kanskje julen blir litt bedre når jeg får egne barn, og har et familieliv rundt meg, sier hun.

Hennes realitykollega Henrik Elvejord Borg (24) er heller ikke veldig begeistret for julen og vurderte å reise bort fra hele julefeiringen:

- I fjor dro jeg alene til Sri Lanka. Jeg vurderer om jeg skal gjøre det samme i år. Jeg vet ikke om Ulrikke (Falch, journ.anm.) er så gira på det, men jeg er i hvert fall gira på å komme meg vekk, sa han til Se og Hør i begynnelsen av desember.

Men - til tross for utenlandsplaner - 24-åringen endte likevel opp med norsk jul:

- Det ble visst julefeiring hjemme i år. Men det blir hyggelig, det, forteller han.

«Ex on the Beach»-deltakeren forteller at han forbinder julen med ribbe og «den gode samtalen», men at han riktignok kan få nok av all minglingen i familieselskaper:

- For et par år siden endte jeg opp med å kaste opp hele natten. Jeg fikk i meg noe Løiten Linie (akevitt, journ.anm.), som magen ikke var så godt fornøyd med. Man må jo drikke seg gjennom de familiesamtalene. Gud, så kjedelig det er.

HEMMELIG OPPDRAG: Da Henrik Elvejord Borg var på «Ex on the Beach»-innspilling, jaktet han ikke på kjærligheten. Han var der nede for å skrive bok, og nå begynner den å ta form. Han leverte selvfølgelig en smakebit. Video: Ruben Pedersen / Helén Skogstad Vis mer

Kos og hygge

Heldigvis er ikke julen bare forbundet med kjas og mas for alle kjendisene.

For Thomas «Fingern» Gullestad (38), som venter sitt andre barn med kona Jenny Skavlan (32), er julefeiringen aller mest kos og hygge. I år finner den sted på fjellet.

- Det blir en hyttebasert julefeiring, et sted der det er veldig mye snø - forhåpentligvis. Vi feirer annethvert år med Jennys familie og min familie. I år feirer vi med min.

At 38-åringen ble fraktet i ambulanse til legevakten med brukket ankel, etter å ha skatet i Oslo Skatehall, var neppe en del av årets juleplaner.

Både han og kona delte bilder fra hendelsen i sosiale medier:

- God jul, a! Årets gave er skruer i ankelen. Neste gang går jeg for rollerblades, skrev Gullestad til bildene.

Like før julaften kunne han fortelle Se og Hør at han er nødt til å operere ankelen over nyttår.

- Det er heldigvis et pent brudd, så operasjonen skal nok gå fint, forteller han.

Tross ankelbrudd bare noen dager før jul, blir det likevel julefeiring på fjellet.

- Det blir jul på fjellet likevel, så lenge jeg slipper å gå eller skate opp.

Byttet ut ribbe med pinnekjøtt

For programleder og sanger Atle Pettersen (29) har julefeiringen endret seg de siste årene. I julen i fjor fridde «Beat for Beat»-programlederen til kjæresten gjennom syv år, Cathrine Eide (29), og livet som forlovet har satt sitt preg på de faste juletradisjonene.

- Nå har jeg blitt så voksen, at nå er jeg kommet dit at det er sånn annenhver jul. Så i fjor var vi i Skien og feiret med familien min, med broren min, nevøene mine og moren min og full pakke. Og i år skal vi feire hos søsteren til forloveden min. Det blir veldig hyggelig, forteller Pettersen til Se og Hør.

Dette blir første julen 29-åringen feirer i Oslo. Han forteller at de blir en stor gjeng - med kjærestens søsken og foreldre. Pettersen forteller at han feiret jul med svigerfamilien for første gang for fem år siden.

- Og det var da - i en alder av 23-24 - at jeg spiste pinnekjøtt for første gang. Og da ble jeg kjempebitter for at jeg ikke har fått spise dét hele livet, for det er jo superdigg. Så jeg har rett og slett konvertert fra ribbe til pinnekjøtt.

Se dette innlegget på Instagram

❤️❤️❤️

Et innlegg delt av Atle Pettersen (@atleofficial)

- Jul hele uken

Skuespiller Eivind Sander (45), kjent fra «Neste sommer» på TV Norge, er også en stor fan av julefeiringen. Hjemme hos ham starter de så tidlig som mulig med å skape julestemning og hygge.

- Jeg er glad i jul, jeg. Egentlig så liker jeg å gjøre hele uken til julaften. Det er det vi er kjent for hjemme hos oss.

NEDTUR: Skuespiller Eivind Sander forteller om gangen han kjøpte en uheldig julegave til kona. Vis mer

Sammen med kona har Sander tre barn, på 15, 17 og snart 20 år. I år la skuespilleren ned litt ekstra innsats for å skape julestemning for familien, og lagde julekalender til hele gjengen.

- Vi feirer jul annethvert år hjemme hos oss og borte hos noen andre. I år skal vi bort til svigerforeldrene mine og den delen av familien. Det gleder jeg meg veldig til, sier han.

På julaften er det bare én matrett som gjelder for familien Sander. Og det er verken ribbe eller pinnekjøtt, som det hvert år strides om.

- Det blir kalkun når jeg styrer. Det har jeg gjort siden jeg var liten. Det smaker mye bedre. Kalkun med viltsaus og hele pakka. Når det ikke er jul hjemme hos oss, lager jeg med en liten porsjon på siden.

Pinnekjøtt-jul

En som derimot sverger til pinnekjøtt er «Skam»-stjernen Iman Meskini (21). Selv om 21-åringen ikke er kristen, feirer familien likevel jul - på sin måte.

- Vi har ikke juletre og sånt, men vi ser på julefilm. Mamma pleier å lage pinnekjøtt, og så drar vi til bestemor første juledag. Det er juletradisjonene våre, fortalte hun til Se og Hør tidligere i måneden.

Saken fortsetter nedenfor.

Rolig jul

For tvillingene Vita og Wanda Mashadi (26) blir dette første jula der de får ordentlig ro og fred.

- For første gang i løpet av mine år i arbeid har jeg fri hele jula, så det blir utrolig deilig, fortalte Vita.

Se dette innlegget på Instagram

Vel, så skjedde det da.. Mandag morgen våknet jeg i Paris.. Med en følelse utenom det vanlige. Noe manglet, noe var annerledes, og noe var lettere. Alt dette, bare på en god måte. «Jeg bryr meg ikke, jeg tenker ikke på det, og jeg fokuserer ikke lenger på det». «Det» er mennesker som har skuffet meg, sviktet meg, og løyet til meg. Mennesker som har tatt meg for gitt, utnyttet følelsene mine, og kastet bort min verdifulle tid. Jeg har uten tvil hatt det tungt de siste mnd, og ting ble ikke lettere da jeg midt oppi det hele ble sviktet og såret så kraftig. Jeg har slitt med å like meg selv, ting jeg gjør, alt jeg har oppnådd, og det å se den lykken jeg fortjener å ha. Men mandag morgen slo det meg. Jeg er glad i meg selv, de rundt meg, og alt jeg gjør! Jeg har fått til så mye, aldri gitt opp, og jobbet hardt med å nå mine mål. Ingen kan ta fra meg det, og aldri skal jeg heller la noen få meg til å føle meg så svekket. Jeg sliter, og jeg har det urimelig tungt. Jeg er enda ikke der jeg ønsker å være mentalt, men jeg er på god vei. Jeg har sterke, flinke, tøffe og gode mennesker rundt meg. Et støtteapparat som ALLTID stiller opp, og mennesker som aldri vil skuffe meg, svikte meg eller ta meg, og mine følelser for gitt. Spesielt VITA; takk for at du alltid er der, uansett hvor hard du er. Takk for at du løfter meg når jeg har det kjipt. Takk for at du aldri har gitt meg opp, selv om jeg selv har gitt meg opp de siste mnd.. Tusen takk for at du vekket meg i dag tidlig med en koselig beskjed om at du hadde fikset massasjetime for oss, for å få meg i godt humør etter alt jeg har gått gjennom i det siste. I dag var bra. I morgen blir bedre, og tiden fremover blir fantastisk!! Gleder meg, og gruer meg til å vise dere alt dette, og mye, mye mer i sesong 2. Oss to i evigheten. Uansett ❤️ #vogwsesong2 #vitaogwanda

Et innlegg delt av Wanda Mashadi (@wandamashadi)

Annethvert år veksler de populære tvillingene mellom å feire jul med mor og far. I år blir julefeiringen hos mamma.

- Med mamma har vi alltid feiret med venner og familie, men i år blir det bare oss tre, og det gleder jeg meg veldig til. Da skal jeg bare slappe helt av med masse god mat, og ikke noe styr.

LES OGSÅ: Slik blir julen hjemme hos Linn Skåber

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer