Iselin Guttormsen:

- Det er bare vondt

Iselin Guttormsen har sett seg lei av all kritikken hun har mottatt den siste tiden.

KRITIKK: Etter at Iselin Guttormsen befinner seg i en ny livssituasjon, har kritikken strømmet inn. Foto: Espen Solli / TV 2
KRITIKK: Etter at Iselin Guttormsen befinner seg i en ny livssituasjon, har kritikken strømmet inn. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at som offentlig profil må en påregne seg å få tilbakemeldinger på både godt og vondt. Men et sted går likevel grensen for de fleste.

Mandag delte influenser, sexolog og podkaster Iselin Guttormsen (34) et innlegg på Instagram, som i ettertid har skapt stort engasjement blant følgerne hennes. Der åpner hun seg om ulempene som følger med å være en del av influenser- og underholdningsbransjen.

I innlegget skriver hun innledningsvis:

«Jeg jobber i en ganske spesiell bransje. En fucka bransje. En overfladisk og til tider idiotisk bransje. Jeg jobber i en krevende bransje og på mange måter en fantastisk og viktig bransje - fordi man har så mye makt».

- Veldig kjipt

Når Se og Hør tar kontakt med Guttormsen kan hun fortelle at hun er overveldet over alle fine tilbakemeldinger hun har mottatt etter innlegget.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at det kan være kjipt å være offentlig, hvor hun alltid må være den som holder igjen og er fornuftig. Selv om hun noen ganger gjerne skulle svart med samme mynt når kritikken hagler.

Det er også spesielt krevende nå som hun står midt oppi en vanskelig tid.

- Akkurat nå går det mye i at jeg har forandret meg ekstremt mye, og ja, vi forandrer jo oss og går gjennom mange faser i livet. Nå går jeg gjennom både kjærlighetssorg og en traumatiserende livskrise, så da er det ikke åreknuter eller mageflesk man ønsker å by på, forklarer Guttormsen.

Mange mener nemlig at 34-åringen har sluttet å by på seg selv, slik hun gjorde tidligere. De seneste kommentarene hun har mottatt handler blant annet om at hun har endret «image» og budskap.

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tar til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Det som gjør at jeg blir irritert er nok at folk kommenterer at jeg bare skal spille på kropp og seksualisere meg selv. Men når jeg går gjennom feeden min kan jeg ikke se det. Jeg er jo bare en dame som tar tak i helsen sin psykisk og fysisk. Og nå har jeg barna annenhver helg, så da pynter og fikser jeg meg litt hvis jeg kan.

Guttormsen påpeker at alle må få tenke og mene hva de vil, men hun forstår imidlertid ikke hvorfor folk på død og liv skal se seg nødt til å kommentere og sende meldinger om absolutt alt.

- Jeg tenker jo at det er mange profiler jeg også er uenig med og mener kanskje bommer litt med å få frem budskapet sitt, men jeg gidder ikke å ta hver eneste kamp. Noe må man tåle hvis man stikker nesen sin frem. Men dette handler ikke om at noen er uenig i en mening jeg legger frem, men at jeg bare er meg, forteller hun, og legger til:

- Det er slitsomt i lengden at man alltid skal få høre noe om vekten sin, sminken, håret og hvor overfladisk man har blitt. Det er veldig kjipt. Kritikken bidrar jo til at det sitter lenger inne å bare være seg selv og stå for meningene sine.

BRUDDET: Iselin Guttormsen kommenterer bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

- En dårlig mamma

Etter at det i oktober ble kjent at Guttormsen og hennes daværende samboer Tom Sørensen hadde valgt å gå hver til sitt, har det også strømmet inn flere ufølsomme meldinger.

Et samlivsbrudd medfører mye vondt for en familie, og 34-åringen legger ikke skjul på at mange av meldingene hun mottar er krevende å lese. På spørsmål om hva som er det verste hun har fått høre, svarer hun følgende:

- Det må nok være at jeg er en dårlig mamma, og det vet man jo ikke er sant, men det er bare vondt. Man har jo perioder i livet hvor man ser barna mindre - spesielt nå som det blir annenhver uke. Det kjenner jeg på fra før av, at jeg feiler litt som mamma i denne livssituasjonen ved at barna ikke får være med mamma og pappa sammen. Det er vondt, svarer Guttormsen åpenhjertig.

Hun legger videre til at hun aldri kan vinne i dette «gamet», hvor kritikken vil hagle uansett hva som måtte legges ut. Det er likevel også mye positivt hun kan glede seg over, etter at hun har blitt overøst med kjærlighet etter en tung periode.

ÅRETS INFLUENCER: Iselin Guttormsen ble «Årets influencer» under Vixen Awards 2021. Vis mer

- Gårsdagens tilbakemeldinger er helt overveldende. Jeg tenkte ikke at det skulle engasjere så mye. Så det setter jeg veldig stor pris på, og det er hyggelig, sier hun og legger til:

- Det beste med jobben min er vel at jeg har hjulpet mange av å bare være meg selv, og med podkasten min. Bare det at jeg betyr noe for noen og har bidratt til positive endringer i andres liv.

Avslutningsvis oppfordrer hun alle til å tenke seg om en ekstra gang før en bestemmer seg for å sende meldinger, eller kommentere andres bilder og innlegg.

LES OGSÅ: Åpner seg om sjokkskilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer