- Det er alltid nye grenser å sprenge

Komistjernene tror ikke grensen er nådd med dette. Se video!

VILLE PÅFUNN: Både TV 2s «Torsdag kveld fra Nydalen» og NRKs «Storbynatt» har skapt overskrifter med disse sprø påfunnene denne uken.  Foto: TV 2/NRK
VILLE PÅFUNN: Både TV 2s «Torsdag kveld fra Nydalen» og NRKs «Storbynatt» har skapt overskrifter med disse sprø påfunnene denne uken. Foto: TV 2/NRK Vis mer
Se videointervju med komistjernene nederst i saken!

SEHER.NO: Det har den siste uken pågått en heftig humorkrig mellom NRK-programmet «Storbynatt» og TV 2-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen», som begge sendes på torsdagskveldene.

Så langt har programlederne i de ulike konseptene gått drastisk til verks for å vinne seerkrigen, og det mangler ikke på kreative påfunn for å vekke latter blant tv-publikummet.

Forrige tirsdag skapte Harald Eia og Bård Tufte Johansen store overskrifter og god PR for sitt program, da de serverte det som angivelig skulle være deler av Eias sideflesk til husbandet under innspillingen av premiereepisoden av «Storbynatt».

Men gjengen bak «Torsdag kveld fra Nydalen» slo kraftig tilbake, da Else Kåss Furuset,  Morten Ramm og John Brungot stilte splitter nakne, men med sladding, under deres tv-sending.

- Det er tøffe tider for oss i humorbransjen. I helgen fortalte TV 2s «God kveld, Norge» at det er krig i humor-Norge og siktet til at vi her i «Torsdag kveld fra Nydalen» har sending samtidig med «Storbynatt». Men dere mener at ordet krig er litt overdrevet?

Slik startet Kåss Furuset torsdagens innslag, der Ramm og Brungot satt splitter nakne i en sofa.

- Det er overdrevent, det er media som har skapt en konflikt her. Vi henger ikke helt med på den. Vi kommer ikke til å gjøre noe ekstraordinært for å få flere seere, vi skal bare fortsette slik vi alltid har gjort, samstemte de to i sofaen i programmet.

Nakenhet og fettspising er imidlertid bare det siste av en lang rekke sprø påfunn komikere har gjort på tv-skjermen.

Og man kan jo spørre seg om grensen begynner å bli nådd for komikerne, når det gjelder å sjokkere.

Tirsdag var Seher.no tilstede på førpremieren av NRK3s nye humorkonsept «Påpp & Råkk» med Erlend og Steinjo, og spurte da en rekke av landets mest kjente komistjerner om de tror det er mulig å finne på nye, sprø ting å sende på skjermen.

- Jeg vet ikke. Jeg er egentlig ikke så veldig opptatt av det med grenser. Men erfaringsmessig så er det alltid noen grenser å sprenge. Jeg tror alle nye generasjoner av komikere har lyst til å gjøre noe som ikke er prøvd før, sier Espen Eckbo til Seher.no.

Ifølge «Påpp & Råkk»-programlederne Erlend og Steinjo har de allerede gjort sitt for å vekke oppsikt på skjermen.

- Jeg følte at vi gjorde vårt beste tilbake i 2005, da vi satt helt kliss nakne som et sånt homoerotisk par, og jeg tok Erlend «bakfra» på film. Da sank vi så langt ned vi kunne følte jeg. Min gamle far, som er 101 år gammel, har alltid vært så positiv til det vi har gjort, men da den episoden kom på lufta, ringte han ikke, humrer Steinjo til Seher.no.

Atle Antonsen tror imidlertid det blir stadig vanskeligere å overraske tv-seerne.

- Jeg tror ikke det har så mye med om man kler av seg eller ikke å gjøre. Det handler fortsatt om det å overraske, og det blir bare vanskeligere og vanskeligere. Hvis man forventer hva som skal skje, så blir det litt kjedeligere. Men jeg synes ikke det er noen uting at det er mange bra humorprogrammer på én gang, så lenge de ikke går mot hverandre, sier han.

«Skal vi danse»-programleder og «Julenøtter»-humorist Kristian Ødegård er blant dem som har sett seg litt lei all «sjokkeringen».

- Kanskje det er på tide å være morsom uten å prøve å sprenge grenser? sier han til Seher.no.

Ifølge «Torsdag kveld fra Nydalen»-stjernen Else Kåss Furuseth har de foreløpig ikke lagt noen slagplan for hvordan de skal «slå» «Storbynatt» denne uken.

- Nei, vi har ikke noen annen plan enn å prøve å være minst like morsomme, humrer hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Her fettsuges Eia på skjermen
 
Se videointervju med komistjernene nedenfor:[obj:media:9183]