Sigrid Bonde Tusvik leder Gullruten:

- Det er alltid noen som ikke er fornøyde

Sigrid Bonde Tusvik krysser fingrene før hun skal lede «Gullruten» for første gang. 

- INGEN BEGRENSNINGER: Sigrid Bonde Tusvik forbereder seg til den store rollen som programleder for Gullruten. Her snakker hun om podkastsuksessen hun har sammen med komikermakker Lisa Tønne. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

BERGEN (Seoghør.no): Fredag kveld arrangeres Gullruten i Bergen, og TV-året som har vært skal som seg hør og bør hedres med flere gjeve priser. Blir det gutta i «Skam», Live Nelvik eller Leo Ajkic som tar kveldens storeslem?

Det er ikke noe Sigrid Bonde Tusvik (37) bestemmer. Hun skal derimot geleide seere og publikummere gjennom den fasjonable kåringen, en prosess som har krevd glitter, glamour og krefter av komikeren.

-Nådeløs

I publikum sitter hele landets mediebransje og følger komikerens trinn og vitser med argusøyne. Hun er den første kvinnen som leder programmet alene, etter at Dorthe Skappel ga seg i 2012.

Selv er ikke 37-åringen spesielt redd for reaksjonene.

Saken fortsetter under bildet.

PROGRAMLEDER: I kveld leder Sigrid Bonde Tusvik «Gullruten» for aller første gang. Foto: TV 2
PROGRAMLEDER: I kveld leder Sigrid Bonde Tusvik «Gullruten» for aller første gang. Foto: TV 2 Vis mer

- Vi i bransjen er veldig gode på å kritisere hverandre. TV-bransjen er nådeløs, og hvis du ikke er ønsket, nei, da får du heller ikke lov til å være med, forteller hun og fortsetter:

- Jeg får jo bare håpe at det går bra, og at folk blir fornøyde. Men det er jo alltid noen som ikke er det, som synes at ting heller skal være sånn eller sånn, sier hun og ler.

Får hun kritikk, kan hun enkelt børste det av seg. Bonde Tusvik jobber hovedsakelig som frilanser, og har ofte bare seg selv å stole på når hun tar på seg oppdrag. Denne gangen er det derimot et stort apparat som tar vare på henne.

GIFT: Sigrid Bonde Tusvik er gift med Martin Jøndahl. Foto: Andreas Fadum
GIFT: Sigrid Bonde Tusvik er gift med Martin Jøndahl. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det som er nytt nå er at folk spør om det går bra eller om jeg er sliten. Det pleier ingen i ditt eget AS å gjøre, bortsett fra deg selv, som kan finne på å si «nei da, dette går så bra, så», forklarer hun.

Podkast-bonanza

Når komikeren, kjent fra en rekke humorprogrammer opp gjennom åra, ikke står på scenen eller er å se på skjermen, spiller hun og komikermakker Lisa Tønne inn landets største podkast.

700 000 mennesker laster månedlig ned episodene deres, der alt fra sex til amming snakkes løst om. Ideen med å starte opp podkasten kom faktisk fra Bonde Tusviks ektemann, Martin Jøndahl i VGTV.

- Det var egentlig han som kom på ideen, fordi han mente det var tull at vi drev og ringte hverandre så mye i løpet av uka, sier hun og fortsetter:

- Lisa ringer ekstremt mye, men jeg tar jo ikke telefonen. Det gjør Martin. Han synes det er ubehagelig at den ikke blir tatt, så han svarer. Det blir det mye prating ut av, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet.

PODCAST-dronninger: «Tusvik og Tønne» har gjort stor suksess med sin podcast. Foto: NTB scanpix
PODCAST-dronninger: «Tusvik og Tønne» har gjort stor suksess med sin podcast. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jøndahl mente at det var bedre for de to venninnene, som likevel snakket såpass mye sammen, å heller spille inn telefonsamtalen. Det ble det stor suksess av.

- Jeg elsker jo å prate, så dette passer meg ypperlig på tirsdager. Vi får tatt hele telefonsamtalen i et jafs.

«Tusvik & Tønne» har en egen fanbase, som kalles for «Phungfolk». Hvis du lurer på hva det betyr, kan du se videoen øverst i artikkelen.

LES OGSÅ: - Han er Kylie Jenners nye kjæreste