Helene Olafsen i «Norges nye megahit»:

- Det er absurd

Helene Olafsen troner nå på toppen av Spotifys norske topp 50-liste etter premieren på TV 2-programmet «Norges nye megahit».

TIL TOPPS: Helene Olafsen troner på toppen av den norske Spotify-listen. Bak henne er blant annet artister som Adele. Foto: Espen Solli / TV 2
TIL TOPPS: Helene Olafsen troner på toppen av den norske Spotify-listen. Bak henne er blant annet artister som Adele. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under lørdagens premiere på TV 2s storsatsing «Norges nye megahit» fremførte Helene Olafsen (31) låten «Ludvig Daae». Fire dager etterpå har den inntatt topplasseringen på Spotifys norske topp 50-liste, skriver TV 2 i en pressemelding.

- Det er helt hinsides. Det er fryktelig gøy at historien om Ludvig Daae har gått hjem og treffer så mange, sier Olafsen til Dagbladet.

- Det er absurd, sier hun videre.

RYKER: Det var Odd Magnus Williamson som røk ut av den første episoden av «Norges nye megahit». Video: TV2 Vis mer

- Forventet du dette da programmet skulle starte?

- Det er ingen som kan forvente det. Det er ikke alle forunt å havne på den 1. plassen. Hvem som helst er ikke bak der heller. Det er Adele og gjengen, sier Olafsen.

- Stolt og glad

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen er også svært fornøyd med resultatet.

- Jeg er både stolt og glad og det er kjekt at vi har laget vår første nye megahit, sier Haldorsen til Dagbladet.

BRYLLUP: Helene Olafsen snakker om bryllupsplanleggingen. Reporter: Sofe Losen/Video: Se og HØR Vis mer

Haldorsen sier at målet med programmet var å skape nye megahiten. Men at de ikke turte å forvente det.

- Dette er et norsk nytt program laget fra bunnen av med en ide om å lage underholdning på tampen av året. Målet var å skape nye megahtiter. Forventingene var at vi får se. Jeg er spesielt glad. Jeg hadde et håp og et mål om at vi skulle klare å lage noen virale hiter, sier Haldorsen.

Hun sier programmet ikke har en forventning om å slå NRKs storsuksess «Maskorama».

- Men jeg er glad vi kommer gjennom lydmuren, sier Haldorsen.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya. Her viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

Knust av «Maskorama»

I programmet skal seks kjendiser forsøke seg på å lage en hit, sammen med erfarne utøvere og produsenter.

En deltaker stemmes ut hver lørdag av seerne og dommere - for å gi plass til en ny deltaker. I første program lørdag måtte Odd-Magnus Williamson (41) forlate konkurransen, og inn kom TikTok-stjernen Oscar Westerlin.

Blant årets deltakere er Helene Olafsen, Caroline Berg Eriksen (34), Einar Nilsson, Maria Stavang (26) og Abubakar «Abu» Hussain (34).

KRYPTISK: «Maskorama» er for fullt i gang, og etter å ha stilt KK-redaktør Ingeborg Heldal til veggs, er vi ganske sikre på hvem som skjuler seg bak «Nøkken». Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

«Norges nye megahit» hadde samlet et seertall på 297 000 seere for lørdagens sending. 100 000 av disse så programmet lineært, noe som gir en andel på 16,2 prosent i aldersgruppen 10-79 år.

Da Norges nye megahit hadde premiere lørdag var det i direkte konkurranse med «Maskorama» på NRK.

Lørdag fikk 1 195 000 seere med seg «Maskorama», noe som ga de høyeste seertallene så langt i sesongen. 1 083 000 seere fikk med seg programmet lineært, og det gir en andel på hele 74 prosent.

AVSLØRT: Det har mye spekulasjoner om Tix er «Dragen» i «Maskorama» eller ikke, her blir han avslørt. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sa til Kampanje mandag at hun er fornøyd med tallene for «Norges nye megahit».

- Dette er virkelig godkjent. Dette er et helt nytt konsept vi har laget fra bunnen av, som kommer på sent på i sesongen og som går mot det umulige, sa Haldorsen til Kampanje.

LES OGSÅ: Om «Maskorama»-tabben: - Flaut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer