- Det er absolutt ikke alkoholen som er viktigst

Dennis Storhøi er klar i ny stor rolle, og bruker også av sitt eget liv.

TEATERAKTUELL: Til våren blir skuespillerstjernen Dennis Storhøi å se i stykket «Meg eier ingen» på Riksteatret. Til Seher.no forteller skuespillerstjernen at det er godt å få mulighet til å tilbringe mer tid hjemme med familien.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
TEATERAKTUELL: Til våren blir skuespillerstjernen Dennis Storhøi å se i stykket «Meg eier ingen» på Riksteatret. Til Seher.no forteller skuespillerstjernen at det er godt å få mulighet til å tilbringe mer tid hjemme med familien. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Onsdag holdt Rikstreatret vårlansering i Nydalen, og teatret kan skilte med en rekke nye og imponerende forestillinger og rollelister for våren 2011. 

Blant skuespillerne teatret har fått med seg til den kommende sesongen, er film- og teaterstjernen Dennis Storhøi (50), kjent fra filmer som «Yohan - barnevandreren», «Kamilla og tyven», « Den 13. krigeren», samt tv-serier som «Seks som oss» og forestillinger som «Peer Gynt».

Til våren har Storhøi en av hovedrollene i «Meg eier ingen», som er en forestilling basert på svenske Åsa Linderborgs selvbiografiske bok om oppveksten alene med faren, som var alkoholiker.

Det er Michaela Granit som har regi på den norske versjonen av stykket, og onsdag var også Åsa, som har hatt kjempesuksess med boken, tilstede for å snakke om Oslo-premieren.

Til Seher.no forteller Storhøi, som spiller rollen som Åsas pappa, at det var svært stort for ham å få møte den svenske forfatterstjernen.
 
- Det sterkeste for meg med denne boken, var å møte forfatteren. Det var helt fantastisk å få hilse på og snakke med Åsa. Historien hennes er så utrolig sterk. Det som også er så flott, er at hvis det er noe jeg eller Michaela lurer på underveis, så har vi mulighet til å ringe Åsa. Det er det ikke mange dramatikere som får mulighet til, sier Storhøi til Seher.no.
 
I Riksteatrets beskrivelse av stykket står det at «Åsas fortelling handler om en dyp kjærlighet til en pappa, som hun samtidig skammer seg over, og om klassetilhørighet og alkoholens makt».

Ifølge Storhøi har det imidlertid vært viktig for ham å ikke la alkoholmisbruket stå i hovedfokus med rollefiguren.

- Det er absolutt ikke alkoholen som er det viktigste eller mest sentrale med denne rollen. Det er personen, mannen, familiefaren. Man må sette seg inn i det som er bak de eventuelle problemene, og finne frem til det virkelig sanne. Dette er en utrolig sterk og rørende historie, og en fantastisk rolle, som jeg såvidt har fått begynt å sette meg inn i, sier han.

- Dette er jo et stykke som først og fremst handler om det å være pappa. Har du brukt din egen papparolle som inspirasjon?

- Vel, det er jo klart at man bruker deler av privatlivet sitt i alle rollene sine. Men hva det er jeg bruker, det har jeg ikke tenkt å avsløre, humrer han.

- Jeg synes det er viktig at ikke det legges for mye fokus på meg og mitt. Jeg er ikke interessant og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor mitt liv er så interessant. Det viktige er det jeg jobber med, det som gjøres på scenen. At jeg får fortelle en historie.

Storhøi, som er gift med Mona Keilhau og har tre barn, to fra et tidligere forhold. Hvordan han er som familiemann og pappa, er han imidlertid litt usikker på.

- Det vet jeg ikke så mye om egentlig. Det får de som kjenner meg, min kone og mine barn eventuelt kommentere, smiler han.

- Er det viktig for deg å verne om privatlivet ditt?

- Ikke noe mer enn for andre mennesker. Men det er fort gjort at det blir mye fokus på hvem du er utenfor jobb, og at man dermed kan bli litt for selvopptatt. Det er ikke noe særlig. Jeg forsøker å holde fokus på det jeg driver med, det jeg brenner for. Det er ikke det at jeg ikke vil snakke, men jeg tror kanskje at folk som leser disse sakene kan bli lei. Det blir litt mye, og mange kan nok tro at vi skuespillere er litt selvopptatte, forteller han.

Siden han ble ansatt på Det Norske Teatret i 1991, har Storhøi hatt roller i nærmere 40 stykker. I tillegg har han stått på scenen på blant annet Nationaltheateret, Den Nationale Scene i Bergen og nå, Riksteatret.

50-åringen har i tillegg vært med i flere av landets største filmsuksesser, tv-serier som «Størst av alt», samt hatt stemme i et titalls animasjons- og barnefilmer.

Ifølge skuespillerstjernen synes han imidlertid det er like stas å jobbe med teater, som med film og tv.

- Jeg er utrolig glad for å få drive med det jeg gjør, sier han, og avslører samtidig at arbeidsdagene hans har roet seg litt de siste årene: 
 
- Før så var det alltid utrolig mye frem og tilbake. Men det som er deilig nå er at jeg får mer tid til å være hjemme med familien. Jeg får vært sammen med kona, barna, får blitt med junior på trening og greier, og det synes jeg er stor stas. Det setter jeg utrolig stor pris på og betyr enormt mye for meg, sier han.

- Kommer vi til å se deg i mer internasjonal film fremover?

- Haha, vi får se. Det må du nesten spørre managementet mitt om, men det hadde vært spennende det. Vi stiller nok opp vi, smiler han.

«Meg eier ingen» har Norgespremiere på Rikstreatret i Oslo 3. februar. Deretter skal stykket ut på Norges-turné, med oppstart i Halden 8. februar.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Forferdelig å være bar og sexy i regn